Kald agurksuppe med ramsløk og grillede kamskjell

En perfekt start på et lekkert måltid.

ramsløg opskrifter ramsløg sæson
© Stine Christiansen

Kald agurksuppe med ramsløk og grillede kamskjell

Til 4 personer

Tid: 20 min.

Det trenger du:

  • 1 agurk
  • 12 ramsløksbladre
  • 3 dl gresk yoghurt 10 %
  • 2 dl kald hønsebuljong
  • salt, pepper
  • 200 g kamskjell

Slik gjør du:

  1. Skrell agurken, og skjær den i litt mindre biter.
  2. Ha den i en blender sammen med ramsløk, yoghurt og buljong
  3. Blend til konsistensen er kremete, og smak til med salt og pepper.
  4. Sett suppen i kjøleskapet inntil servering.
  5. Dypp kamskjellene tørre, pensl dem med litt olje, og grill dem 1 min. på hver side på en rykende varm grillpanne.
  6. Blend suppen raskt opp, fordel i glass og topp med grillede kamskjell.
  7. Pynt med ekstra ramsløk.