
Kald agurksuppe med ramsløk og grillede kamskjell
En perfekt start på et lekkert måltid.
AvGitte Heidi Rasmussen
Kald agurksuppe med ramsløk og grillede kamskjell
Til 4 personer
Tid: 20 min.
Det trenger du:
- 1 agurk
- 12 ramsløksbladre
- 3 dl gresk yoghurt 10 %
- 2 dl kald hønsebuljong
- salt, pepper
- 200 g kamskjell
Slik gjør du:
- Skrell agurken, og skjær den i litt mindre biter.
- Ha den i en blender sammen med ramsløk, yoghurt og buljong
- Blend til konsistensen er kremete, og smak til med salt og pepper.
- Sett suppen i kjøleskapet inntil servering.
- Dypp kamskjellene tørre, pensl dem med litt olje, og grill dem 1 min. på hver side på en rykende varm grillpanne.
- Blend suppen raskt opp, fordel i glass og topp med grillede kamskjell.
- Pynt med ekstra ramsløk.