
Grillet squash med stracciatella, erter og mynte
Italia møter norsk sommer i de små skivene med grillet brød à la crostini med squash, burrata og erter. Nyt munnfullene med et glass kjølig hvitvin.
AvLone Kjær
Grillet squash med stracciatella, erter og mynte
4 personer
Dette trenger du:
Grillet squash
- 1 squash
- 2 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- Revet skall og saft av 1 sitron
- 4 kvister mynte
- 8 skiver surdeigsbagett
- Olivenolje
- 2 burrataer
- 200 g erter i belg
- Flaksalt og pepper
- Litt mynte til pynt
Slik gjør du:
Grillet squash
- Skjær squashen i skiver, og grill dem på begge sider i cirka 3 minutter.
- Pisk olivenolje, presset hvitløk, hakket mynte, sitronskall og -saft sammen i en bolle. Hell dressingen over de grillede squashskivene, og la dem marinere cirka 30 minutter.
- Grill bagettskivene på begge sider, og drypp litt olivenolje over.
- Pill ertene, og la burrataene dryppe av. Deretter åpner du dem slik at du kommer inn til den bløte delen av osten, kalt stracciatella.
- Fordel ost på brødet, topp med squash og nypillede erter.
- Krydre med flaksalt og pepper, og pynt med mynte.