© tia borgsmidt

Grillet squash med stracciatella, erter og mynte

Italia møter norsk sommer i de små skivene med grillet brød à la crostini med squash, burrata og erter. Nyt munnfullene med et glass kjølig hvitvin.

Grillet squash med stracciatella, erter og mynte

4 personer

Dette trenger du:

Grillet squash

  • 1 squash
  • 2 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • Revet skall og saft av 1 sitron
  • 4 kvister mynte
  • 8 skiver surdeigsbagett
  • Olivenolje
  • 2 burrataer
  • 200 g erter i belg
  • Flaksalt og pepper
  • Litt mynte til pynt

Slik gjør du:

Grillet squash

  1. Skjær squashen i skiver, og grill dem på begge sider i cirka 3 minutter.
  2. Pisk olivenolje, presset hvitløk, hakket mynte, sitronskall og -saft sammen i en bolle. Hell dressingen over de grillede squashskivene, og la dem marinere cirka 30 minutter.
  3. Grill bagettskivene på begge sider, og drypp litt olivenolje over.
  4. Pill ertene, og la burrataene dryppe av. Deretter åpner du dem slik at du kommer inn til den bløte delen av osten, kalt stracciatella.
  5. Fordel ost på brødet, topp med squash og nypillede erter.
  6. Krydre med flaksalt og pepper, og pynt med mynte.