
Grillet oksekjøtt med grønne bønner og sherrysaus
Grillet biff i skiver med grønne bønner toppet med sherrysaus er både mettende og smakfullt.
AvLone Kjær
Anrett maten i skåler med et spyd eller en liten gaffel, så kan gjestene spise stående. Matcha-iste med blomsterpynt er et fint og feminint følge til kjøttet.
8 Munnfuller
Dette trenger du:
Sherrysaus
- 1 dl balsamicoeddik
- 1 dl sherry
- 2 dl fond
- 25 g smør
Grillet oksekjøtt
- 4 biffer av okse
- flaksalt og pepper
- 300 g grønne bønner
- 1 ss smør
- 1 potte thaibasilikum, brønnkarse eller estragon
Slik gjør du:
Sherrysaus
- Hell balsamicoeddik i en kjele og kok inn til halvparten.
- Tilsett sherry og kok inn til halvparten.
- Tilsett fond og kok inn til halvparten.
- Montér sausen med smør.
Grillet oksekjøtt
- Krydre kjøttet med salt og pepper, og grill det i ca. 3 min. på hver side, avhengig av tykkelsen på kjøttet. La kjøttet hvile tildekket et par minutter.
- Rens bønnene. Smelt smøret i en panne, og stek bønnene til de er møre, ca. 3–4 min.
- Skjær kjøttet i skiver og anrett det med bønnene.
- Drypp over sherrysaus og topp med urter.