Grillet oksekjøtt med grønne bønner og sherrysaus

Grillet biff i skiver med grønne bønner toppet med sherrysaus er både mettende og smakfullt.

© Tia Borgsmidt

Anrett maten i skåler med et spyd eller en liten gaffel, så kan gjestene spise stående. Matcha-iste med blomsterpynt er et fint og feminint følge til kjøttet.

8 Munnfuller

Dette trenger du:

Sherrysaus

  • 1 dl balsamicoeddik
  • 1 dl sherry
  • 2 dl fond
  • 25 g smør

Grillet oksekjøtt

  • 4 biffer av okse
  • flaksalt og pepper
  • 300 g grønne bønner
  • 1 ss smør
  • 1 potte thaibasilikum, brønnkarse eller estragon

Slik gjør du:

Sherrysaus

  1. Hell balsamicoeddik i en kjele og kok inn til halvparten.
  2. Tilsett sherry og kok inn til halvparten.
  3. Tilsett fond og kok inn til halvparten.
  4. Montér sausen med smør.

Grillet oksekjøtt

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper, og grill det i ca. 3 min. på hver side, avhengig av tykkelsen på kjøttet. La kjøttet hvile tildekket et par minutter.
  2. Rens bønnene. Smelt smøret i en panne, og stek bønnene til de er møre, ca. 3–4 min.
  3. Skjær kjøttet i skiver og anrett det med bønnene.
  4. Drypp over sherrysaus og topp med urter.