Bakte røtter med kremet saus, bokhvete og ostedryss

Rotfrukter er billige og i sesong. Baker du dem med olivenolje og honning, får de enda mer smak. Server dem med en deilig kremet saus og sprø bokhvete, og dryss litt ost over.

Sesongens rotgrønnsaker blir bakt og serveres med dansk Unika-ost og smuldretopping av bokhvete. Glasstallerkner fra Dora.

Bakte røtter med kremet saus, bokhvete og ostedryss

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Bakte røtter

  • 266 g rotfrukter, for eksempel pastinakk
  • ½ ss olivenolje
  • flaksalt og pepper
  • ½ kvister frisk timian
  • ½ ss flytende honning

Kremet saus

  • 41 g smør
  • ½ dl buljong
  • ½ eggeplommer
  • ⅓ ss crème fraîche 35 %
  • ¼ sitron
  • flaksalt og pepper

Servering

  • ½ ss bokhvetekjerner
  • Salat, for eksempel frisée, rucola eller hjertesalat
  • Parmesan eller annen lignende ost

Sånn gjør du

Bakte røtter

  1. Skrell rotfruktene og skjær dem i avlange biter.
  1. Vend røttene i olivenolje, og fordel dem på en stekebrett med bakepapir.
  1. Krydre med flaksalt og pepper, og gi dem et dryss timian.
  1. Drypp honning over, og bak rotfruktene ved 200 oC i cirka 25 minutter, eller til de er møre.

Kremet saus

  1. Ha smør og buljong i en liten kjele, og varm opp til smøret smelter.
  1. Ha eggeplommer og crème fraîche i en blender, og kjør det til en jevn blanding.
  1. Tilsett smørblandingen mens du kjører sausen i blenderen.
  1. Hell sausen tilbake i kjelen, og varm opp til den tykner litt.
  1. Smak til med sitronsaft, flaksalt og pepper.
  1. Skulle du være uheldig og sausen skiller seg, kan den reddes ved å kjøre den i blenderen igjen.

Servering

  1. Rist hvetekjernene sprø i en tørr panne.
  1. Skyll salaten og tørk den godt, og anrett på tallerkener.
  1. Topp med bakte røtter, og hell saus over.
  1. Avslutt med et dryss revet ost og bokhvete.