Om du har marengskaker til overs, holder de seg i en tett kakeboks. Tips: Ha litt is mellom kakene og server dem som en sandwich!
Kaker
2 eggehviter
1 ½ dl sukker
noen få dråper hvitvinseddik
50 g mandelmel
3 ss strøkavring
100 g mørk sjokolade til pynt
Is
500 g jordbær
2 dl sukker
1 vaniljestang
6 eggeplommer
½ l kremfløte
Til servering
1 dl kremfløte
2 ts pulverkaffe
Sett varmluftsovnen på 125 grader. Ha egge-
hviter og sukker i en metall- eller glassbolle, og pisk til skum. Ha i noen dråper eddik, og pisk videre til skummet blir helt stivt. Vend i mandelmel og strøkavring. Dekk to stekeplater med bake-papir, og fordel deigen i runde klatter. Stek marengskakene i ca. 40 minutter. Ta dem deretter ut og avkjøl dem helt før du pynter dem med smeltet sjokolade. Det gjør du ved å lage et kremmerhus av bakepapir, helle i den smeltede sjokoladen, klippe et lite hull i bunnen, og tegne på kakene.
Lag isen ved å ha jordbær i en foodprocessor og mose dem til en saus. Ha deretter sukker og vaniljefrø i en bolle med eggeplommer, og pisk det lyst og luftig. Pisk fløten til et lett skum i en annen bolle, og vend den sammen med jordbærsausen. Vend deretter alt sammen, og rør kremen til is i en ismaskin. Server isen med krem, et lite dryss knust pulverkaffe og kaker.