© Tia Borgsmidt Mat Espressofromasj med pikekyss Her finner du oppskriften på en silkemyk og luftig fromasj med små pikekyss på toppen. Av Lone Kjær — 07. oktober 2024 Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 personer + Pikekyss 1 eggehviter ½ knivsodd salt ¼ ts eddik 37 g sukker 37 g melis Espressofromasj 1 eggeplommer 37 g sukker 1½ eggehviter 1 dl kremfløte 2 gelatinplater ½ dl sterk nybrygget kaffe Gjøksyre til pynt Slik gjør du Pikekyss Sørg for at bollen og vispen er helt rene. Ha eggehviter, salt og eddik i bollen, og pisk på medium hastighet. Bland sukker og melis, og dryss en spiseskje om gangen i bollen mens hvitene piskes. Pisk til marengsen er seig og stiv. Sett stekeovnen på 90 °C varmluft. Fyll marengsmassen i en sprøytepose med tut, og sprøyt små pikekyss ut på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i cirka 45 minutter. Skru ovnen av, og la pikekyssene tørke i ovnen i 45 minutter til. Oppskriften gir mange pikekyss. De du ikke bruker, kan oppbevares i en kakeboks. Espressofromasj Ha eggeplommer og sukker i en bolle, og pisk i cirka 5 minutter med en håndmikser. Ha eggehviter i en annen bolle, og pisk dem stive. Ha fløten i en tredje bolle, og pisk til krem. Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Vri vannet ut av gelatinen, og løs den opp i lunken kaffe. Vend kaffen inn i de piskede eggeplommene og deretter med kremen og eggehvitene. Fordel fromasjen i glass, og dekk glassene. Sett i kjøleskapet i minimum 3 timer. Ta espressofromasjen ut av kjøleskapet i god tid før servering, og pynt med hjemmelagete pikekyss og gjøksyre. Håndplukket til deg Dessert Oppskrift på saftige kokosmakroner Dessert Oppskrift på Småkakedeig Dessert 10 fristende kaker til 17. mai Dessert Oppskrift på ekte fransk nougat Dessert 12 enkle oppskrifter på hjemmelaget julekonfekt Dessert Jordbærkaker med pannacotta-krem