© Tia Borgsmidt

Espressofromasj med pikekyss

Her finner du oppskriften på en silkemyk og luftig fromasj med små pikekyss på toppen.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Pikekyss

  • 1 eggehviter
  • ½ knivsodd salt
  • ¼ ts eddik
  • 37 g sukker
  • 37 g melis

Espressofromasj

  • 1 eggeplommer
  • 37 g sukker
  • eggehviter
  • 1 dl kremfløte
  • 2 gelatinplater
  • ½ dl sterk nybrygget kaffe
  • Gjøksyre til pynt

Slik gjør du

Pikekyss

  • Sørg for at bollen og vispen er helt rene. Ha eggehviter, salt og eddik i bollen, og pisk på medium hastighet.
  • Bland sukker og melis, og dryss en spiseskje om gangen i bollen mens hvitene piskes.
  • Pisk til marengsen er seig og stiv.
  • Sett stekeovnen på 90 °C varmluft. Fyll marengsmassen i en sprøytepose med tut, og sprøyt små pikekyss ut på et stekebrett med bakepapir.
  • Bak i ovnen i cirka 45 minutter. Skru ovnen av, og la pikekyssene tørke i ovnen i 45 minutter til.
  • Oppskriften gir mange pikekyss. De du ikke bruker, kan oppbevares i en kakeboks.

Espressofromasj

  • Ha eggeplommer og sukker i en bolle, og pisk i cirka 5 minutter med en håndmikser.
  • Ha eggehviter i en annen bolle, og pisk dem stive.
  • Ha fløten i en tredje bolle, og pisk til krem.
  • Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Vri vannet ut av gelatinen, og løs den opp i lunken kaffe.
  • Vend kaffen inn i de piskede eggeplommene og deretter med kremen og eggehvitene.
  • Fordel fromasjen i glass, og dekk glassene. Sett i kjøleskapet i minimum 3 timer.
  • Ta espressofromasjen ut av kjøleskapet i god tid før servering, og pynt med hjemmelagete pikekyss og gjøksyre.