hasselback-epler
© Youtube

Slik lager du verdens beste hasselback-epler!

Mangler du inspirasjon til en lekker dessert? Så se denne korte videoen som viser deg hvordan du lager lekre hasselback-epler!

Vi elsker lekre desserter, og denne versionen av hasselback-epler er intet unntak.

Oppskriften er perfekt til fire personer og tar bare 15 minutter å forberede.

Dette trenger du:

  • 2 store epler
  • Litt olje
  • 4 spsk. brunt sukker
  • 2½ spsk. smeltet smør
  • 1 tsk. kanel
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 tsk. hvetemel
  • Litt salt
  • Vaniljeis

Sånn gjør du:

  • Sett ovnen på 200 °C
  • Skrell eplene, del dem i to og fjern eplekjernen
  • Skjær så tynne, dype snitt i eplene, men stopp før kniven skjærer helt gjennom
  • Legg eplene i en smurt, ildfast form
  • Bland 1 spsk. sukker, ½ tsk. kanel og 1 spsk. smeltet smør og fordel det ut over de halve eplene. Legg aluminiumsfolie over formen og bak eplene i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter
  • Fjern aluminiumsfolien og bak eplene i ytterligere 10 minutter eller til eplene er gyldne. La eplene avkjøle seg litt.

  • Bland resten af ingrediensene i en skål og fordel massen på eplene.

  • Bak enda en gang eplene ved 200 °C i ca. 10 minutter

  • Skru på ovnens grillfunksjon og la eplene grille i ca. 2 minutter. OBS! Her må du følge nøye med så eplene ikke blir brent.
  • Servér de varme eplene med lekker vaniljeis på toppen

Velbekommen!

Se også videoen nedenfor!