
Slik lager du verdens beste hasselback-epler!
Mangler du inspirasjon til en lekker dessert? Så se denne korte videoen som viser deg hvordan du lager lekre hasselback-epler!
AvAnja Bruneskjold
Vi elsker lekre desserter, og denne versionen av hasselback-epler er intet unntak.
Oppskriften er perfekt til fire personer og tar bare 15 minutter å forberede.
Dette trenger du:
- 2 store epler
- Litt olje
- 4 spsk. brunt sukker
- 2½ spsk. smeltet smør
- 1 tsk. kanel
- 2 spsk. havregryn
- 1 tsk. hvetemel
- Litt salt
- Vaniljeis
Sånn gjør du:
- Sett ovnen på 200 °C
- Skrell eplene, del dem i to og fjern eplekjernen
- Skjær så tynne, dype snitt i eplene, men stopp før kniven skjærer helt gjennom
- Legg eplene i en smurt, ildfast form
- Bland 1 spsk. sukker, ½ tsk. kanel og 1 spsk. smeltet smør og fordel det ut over de halve eplene. Legg aluminiumsfolie over formen og bak eplene i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter
Fjern aluminiumsfolien og bak eplene i ytterligere 10 minutter eller til eplene er gyldne. La eplene avkjøle seg litt.
Bland resten af ingrediensene i en skål og fordel massen på eplene.
Bak enda en gang eplene ved 200 °C i ca. 10 minutter
- Skru på ovnens grillfunksjon og la eplene grille i ca. 2 minutter. OBS! Her må du følge nøye med så eplene ikke blir brent.
- Servér de varme eplene med lekker vaniljeis på toppen
Velbekommen!
Se også videoen nedenfor!