Tiramisù med en frisk vri

Tiramisù er en klassiker i det italienske kjøkkenet, men vi har tillatt oss å gi den en frisk vri med sprø pærer.

© Tia Borgsmidt

Til 4 personer

Dette trenger du:

  • 1 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 3–4 ss melis
  • 1 beger mascarpone
  • 2 pærer
  • 1 dl espresso
  • 1 dl calvados
  • 12 marsipanmakroner

Slik gjør du:

  1. Pisk fløten til krem.
  2. Del vaniljestangen og skrap ut frøene i litt melis.
  3. Rør sammen mascarpone, vanilje og melis, og vend deretter forsiktig inn kremen.
  4. Skjær pærene i fire. Fjern kjernehusene og skjær i tynne båter.
  5. Ha espresso og calvados i en bolle.
  6. Knus makronene (unntatt fire), og dynk smulene i espresso- og calvadosblandingen.
  7. Ha en tredel av makronsmulene, mascarponekrem og pærer i fire glass.
  8. Topp med resten av smulene.
  9. Server desserten med en hel makron ved siden av og en espresso i koppen.

TIPS: Får du tak i italienske amarettikjeks kan du bruke dem i stedet for marsipanmakroner – da får desserten et mer italiensk preg.