
Terter med blåmuggost og bjørnebær
Porsjonsterter med blåmuggost, nøtter og bjørnebær er både en søt og salt avslutning på måltidet.
AvLone Kjær
Terter med blåmuggost og bjørnebær
8-10 små terter
Dette trenger du:
Mørdeig
- 150 g hvetemel
- 25 g melis
- 100 g kaldt smør
- ¼ ts flaksalt
- 1 eggeplomme
- Smør til formene
Blåmuggfyll
- 2 dl crème fraîche 35 %
- 2 egg
- 100 g blåmuggost
- 50 g valnøtter
- 100 g bjørnebær
- Litt gjøksyre
Mørdeig
- Ha mel og melis i en bolle, og smuldre smøret i blandingen. Tilsett flaksalt, og bruk eggeplommen til å samle deigen. Legg deigen i kjøleskapet i cirka 1 time.
- Kjevle ut mørdeigen slik at den passer til 8–10 små former. Smør formene og dekk dem med deig. Prikkdeigen med gaffel, legg overbakepapir og fyll formenemed tertekuler eller tørre erter. Bak tertebunnene ved 200 °C i cirka 10 minutter.
Blåmuggfyll
- Pisk sammen crème fraîche, egg og smuldret blåmuggost. Fordel massen på de forbakte tertebunnene sammen med hakkede valnøtter og bjørmebær.
- Bak i cirka 15 minutter, til eggemassen har satt seg. Avkjøl tertene.
Servering
Pynt tertene med gjøksyre og server.