
Stikkelsbærsnitte med kokostopping
Stikkelsbærsnittene er toppet med en søt kokosmarengs som komplimenterer de syrlige bærene.
AvGitte Heidi Rasmussen
Stikkelsbærsnitte med kokostopping
16 snitter
Dette trenger du
Kakebunn
- 125 g sukker
- 150 g smør
- 150 g marsipan
- 2 egg
- 125 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Stikkelsbærkompott
- 350 g stikkelsbær
- 150 g syltesukker
- ½ dl hylleblomstsaft, konsentrert
- 1 strimmel sitronskall
Kokosmarengs
- 2 eggehviter
- 75 g sukker
- 125 g kokosmel
Slik gjør du
- Rør sukker, smør og marsipan mykt og kremet. Pisk i eggene, ett om gangen, og pisk minst 2 min. for hvert egg. Sikt mel og bakepulver i deigen og rør den sammen.
- Ha deigen i en smurt langpanne, ca. 20 x 30 cm, og stek den i 15 min. på 175 °C. Kok langsomt opp stikkelsbær, sukker, hylleblomstkonsentrat og sitronskall, og la det koke i 5 min. Fjern sitronen. Pisk eggehvitene stive, og tilsett sukkeret litt om gangen, til du har en seig marengs. Vend til slutt inn kokosmelet.
- Smør et jevnt lag stikkels-bærkompott ut over kaken, og ha over kokosmarengsen.
- Stek kaken i ytterligere 15 min., til marengsen er gyllen og sprø. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er ferdig. Sitter det deig på pinnen når du tar den ut, må kaken stekes litt mer.
- Avkjøl kaken helt før du skjærer den i passe store stykker.