Hjemmelavede snebolde
© Ulf Svane

Oppskrift på snøballer av marsipan, hvit sjokolade, vanilje og kokosmel

Unn dine kjære hjemmelaget fransk nougat, finskbrød og deilig varm hvit sjokolade med kanel.

Snøballer av marsipan, hvit sjokolade, vanilje og kokosmel

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g mandler
  • 1 stykk vaniljestang
  • 3 ss melis
  • 200 g marsipan
  • 200 g hvit sjokolade
  • 100 g kokosmel

Slik gjør du:

  1. Skold og smuldre mandlene. Rist dem lett i en tørr panne, la dem avkjøles og hakkes.
  1. Flett vaniljestangen, skrap ut kornene og mos dem sammen med melis.
  1. Elt marsipanen sammen med vaniljesukkeret og de hakkede mandlene.
  1. Trill blandingen til ca. 24 kuler og sett dem i kjøleskapet i ca. 1 time.
  1. Hakk den hvite sjokoladen og temperer den.
  1. Dypp marsipankulene én om gangen i sjokoladen, drypp av overflødig sjokolade og rull dem i kokosmel.
  1. Legg dem på et stykke bakepapir og la sjokoladen stivne.
  1. Temperering av hvit sjokolade
  1. Hakk opp den hvite sjokoladen og smelt 3/4 av den i en bolle over vannbad - bruk gjerne et termometer, temperaturen bør ikke overstige 40 °C. Ta bollen ut av vannbadet og rør inn resten av sjokoladen. Rør til sjokoladen er smeltet og har en temperatur på 26°. Sett bollen tilbake i vannbadet og rør rundt til den når ca. 29 °C - sjokoladen er klar til å overtrekkes.