
Sitronpai med brent marengs og hvit sjokolade
De små tertene er like gode som de er vakre. En perfekt avslutning på en fargerik og velsmakende middag.
AvLone Kjær
8 små terter
Dette trenger du:
Mørdeig
- 125 g hvetemel
- 25 g mandelmel
- 50 g melis
- 1 knivsodd salt
- 75 g smør
- 1 eggeplomme
- 8 små terteformer
Sitronkrem
- 1 ark gelatin
- 100 g sukker
- 2 økologiske sitroner, saft og skall
- 1 egg
- 30 g mykt smør
Brent marengs
1 eggehvite
50 g sukker
Pynt
- hvite sjokoladekuler fra Valrhona
- blå kornblomster
Slik gjør du:
Mørdeig
- Ha hvetemel, mandelmel, melis, salt og smør i en foodprocessor og rør det raskt sammen.
- Samle deigen med eggeplommen.
- La deigen hvile tildekket i kjøleskapet i én time.
- Rull deigen ut mellom to ark bakepapir. Stikk ut deigen så den passer i størrelsen til formene.
- Smør formene og press deigen godt ned i dem. Skjær til kantene og prikk bunnene med en gaffel.
- Legg bakepapir over og fyll med tørkede erter eller keramiske tertekuler.
- Stek bunnene på 175° i ca. 15 minutter.
- Fjern erter/tertekuler og la tertebunnene avkjøles.
Sitronkrem
- Legg gelatin i kaldt vann i ca. ti minutter.
- Ha sitronsaft og skall, sukker og egg i en kjele og varm langsomt opp under omrøring til kremen er 80°.
- Ta kjelen av varmen. Vri vannet av gelatinen og løs den opp i den lunkne sitronkremen – den må ikke være for varm.
- Rør smøret i til det smelter.
- Fordel sitronkremen på de stekte tertebunnene og sett tertene kaldt i et par timer, til sitronkremen har satt seg.
Brent marengs
- Pisk eggehvitene stive.
- Tilsett sukkeret litt om gangen og pisk til marengs- en er seig og blank.
- Fordel marengsen i to sprøyteposer med stor og liten tut og dekorer tertene.
- Brenn marengsen gyllen med crème brûlée-brenner.
- Pynt med hvite sjokolade- kuler og blå kornblomster.