Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Sitronpai med brent marengs og hvit sjokolade

De små tertene er like gode som de er vakre. En perfekt avslutning på en fargerik og velsmakende middag.

© Tia Borgsmidt

8 små terter

Dette trenger du:

Mørdeig

  • 125 g hvetemel
  • 25 g mandelmel
  • 50 g melis
  • 1 knivsodd salt
  • 75 g smør
  • 1 eggeplomme
  • 8 små terteformer

Sitronkrem

  • 1 ark gelatin
  • 100 g sukker
  • 2 økologiske sitroner, saft og skall
  • 1 egg
  • 30 g mykt smør

Brent marengs

1 eggehvite
50 g sukker

Pynt

  • hvite sjokoladekuler fra Valrhona
  • blå kornblomster

Slik gjør du:

Mørdeig

  1. Ha hvetemel, mandelmel, melis, salt og smør i en foodprocessor og rør det raskt sammen.
  2. Samle deigen med eggeplommen.
  3. La deigen hvile tildekket i kjøleskapet i én time.
  4. Rull deigen ut mellom to ark bakepapir. Stikk ut deigen så den passer i størrelsen til formene.
  5. Smør formene og press deigen godt ned i dem. Skjær til kantene og prikk bunnene med en gaffel.
  6. Legg bakepapir over og fyll med tørkede erter eller keramiske tertekuler.
  7. Stek bunnene på 175° i ca. 15 minutter.
  8. Fjern erter/tertekuler og la tertebunnene avkjøles.

Sitronkrem

  1. Legg gelatin i kaldt vann i ca. ti minutter.
  2. Ha sitronsaft og skall, sukker og egg i en kjele og varm langsomt opp under omrøring til kremen er 80°.
  3. Ta kjelen av varmen. Vri vannet av gelatinen og løs den opp i den lunkne sitronkremen – den må ikke være for varm.
  4. Rør smøret i til det smelter.
  5. Fordel sitronkremen på de stekte tertebunnene og sett tertene kaldt i et par timer, til sitronkremen har satt seg.

Brent marengs

  1. Pisk eggehvitene stive.
  2. Tilsett sukkeret litt om gangen og pisk til marengs- en er seig og blank.
  3. Fordel marengsen i to sprøyteposer med stor og liten tut og dekorer tertene.
  4. Brenn marengsen gyllen med crème brûlée-brenner.
  5. Pynt med hvite sjokolade- kuler og blå kornblomster.

Relaterte artikler