© Tia Borgsmidt

Sitronpai med brent marengs og hvit sjokolade

De små tertene er like gode som de er vakre. En perfekt avslutning på en fargerik og velsmakende middag.

8 små terter

Dette trenger du:

Mørdeig

  • 125 g hvetemel
  • 25 g mandelmel
  • 50 g melis
  • 1 knivsodd salt
  • 75 g smør
  • 1 eggeplomme
  • 8 små terteformer

Sitronkrem

  • 1 ark gelatin
  • 100 g sukker
  • 2 økologiske sitroner, saft og skall
  • 1 egg
  • 30 g mykt smør

Brent marengs

1 eggehvite
50 g sukker

Pynt

  • hvite sjokoladekuler fra Valrhona
  • blå kornblomster

Slik gjør du:

Mørdeig

  1. Ha hvetemel, mandelmel, melis, salt og smør i en foodprocessor og rør det raskt sammen.
  2. Samle deigen med eggeplommen.
  3. La deigen hvile tildekket i kjøleskapet i én time.
  4. Rull deigen ut mellom to ark bakepapir. Stikk ut deigen så den passer i størrelsen til formene.
  5. Smør formene og press deigen godt ned i dem. Skjær til kantene og prikk bunnene med en gaffel.
  6. Legg bakepapir over og fyll med tørkede erter eller keramiske tertekuler.
  7. Stek bunnene på 175° i ca. 15 minutter.
  8. Fjern erter/tertekuler og la tertebunnene avkjøles.

Sitronkrem

  1. Legg gelatin i kaldt vann i ca. ti minutter.
  2. Ha sitronsaft og skall, sukker og egg i en kjele og varm langsomt opp under omrøring til kremen er 80°.
  3. Ta kjelen av varmen. Vri vannet av gelatinen og løs den opp i den lunkne sitronkremen – den må ikke være for varm.
  4. Rør smøret i til det smelter.
  5. Fordel sitronkremen på de stekte tertebunnene og sett tertene kaldt i et par timer, til sitronkremen har satt seg.

Brent marengs

  1. Pisk eggehvitene stive.
  2. Tilsett sukkeret litt om gangen og pisk til marengs- en er seig og blank.
  3. Fordel marengsen i to sprøyteposer med stor og liten tut og dekorer tertene.
  4. Brenn marengsen gyllen med crème brûlée-brenner.
  5. Pynt med hvite sjokolade- kuler og blå kornblomster.