© Tia Borgsmidt

Red velvet kjeks

Sprø og uimotståelige kjeks med en nesten karamellaktig kjerne. De er superenkle å lage og holder 3–4 dager i en tett boks med lokk.

Red velvet kjeks

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 kjeks

Kjeksdeig

  • 7½ g mykt smør
  • 10 g brunt sukker
  • 3⅓ g sukker
  • ¼ egg
  • ¼ ts vaniljesukker
  • ¼ ts rød geléfarge
  • 18 g hvetemel
  • 1⅓ g kakaopulver
  • ¼ ts bakepulver
  • ¼ ts salt

Dryss

  • 6½ g sukker
  • 6½ g melis
  • ¼ ss frysetørkede bringe- bær

Slik gjør du

Kjeks

  • Sett ovnen på 180 oC.
  • Ha smør, brunt sukker og sukker i en bolle, og pisk det godt sammen. Ha i eggene, ett om gangen. Tilsett vaniljesukker og rød geléfarge.
  • Bland hvetemel, kakao- pulver, bakepulver og salt i en bolle, og rør blandingen i deigen til den er jevn. Sett i kjøleskapet et par timer.

Dryss

  • Ha sukker og melis i to forskjellige boller. Bruk en liten isskje til å forme kakedeigen. Trill hver kjeks først i sukker og deretter i melis. Fordel kjeksene på to stekebrett med bakepapir, og stek i cirka 10 minutter, til de hever seg litt og sprekker opp. Avkjøl kjeksene på en rist.
  • Knus frysetørkede bringebær, og dryss over kjeksene før servering.

Deigen kan oppbevares i kjøleskapet, slik at du trenger ikke bake ut alle kjeksene samtidig. Du kan godt lage deigen og bake alt eller deler av den på et senere tidspunkt.