Nurs video gikk viralt: 17 millioner har sett hennes appetittvekkende sitron-oppskrift

En dansk oppskriftsskaper har gått viralt med sin oppskrift på enkel sitronmousse, som har blitt sett mer enn 10 millioner ganger på Instagram og 7,5 millioner ganger på TikTok.

@Nurhkasims sitronmousse-videoer har blitt sett av mer enn 14 millioner på Instagram samt 7,5 millioner på TikTok siden hun delte oppskriften i begynnelsen av mai.

Og hvis du er en av dem som tror at mat smaker bedre hvis den også er en fryd for øyet, så vil denne oppskriften garantert friste.

Selve desserten er ikke noe nytt – det er en variant av den velkjente sitronfromasjen – men måten den kremete desserten serveres på har fått tusenvis av TikTok- og Instagram-brukere til å gå amok! Både likes og kommentarer renner inn over Nur og videoene hennes – fra alle verdenshjørner, selvfølgelig.

I stedet for å servere sitronmoussen i glass eller bolle, serverer Nur den i en halv, uthulet sitron med både stilk og grønne blader – og det gjør den til en av de peneste dessertene vi har sett på lenge!

Fra corona-hobby til viral hit

På Instagram-profilen sin deler Nur jevnlig oppskrifter på deilige kaker, desserter og andre retter som alle har det til felles at de er kreative, innovative og med et snev av noe annerledes.

Selv om det er rimelig å tro at Nur har bakgrunn fra mat, jobber hun til daglig som farmasøyt – og å dele matvideoer var bare en idé hun fikk under pandemien.

Ideen til den nå virale desserten oppsto fra en oppskrift Nur tidligere har laget, der en creme brûlée serveres i et halvt appelsinskall. En idé som har vist seg å være ganske populær.

– Etter at jeg delte oppskriften fikk jeg 60.000 nye følgere på Instagram og TikTok, og hundrevis av mennesker har delt videoer og bilder av dem ved hjelp av oppskriften, forteller Nur til Bo Bedre, som nettopp har kommet med et løfte til følgerne sine, som garantert vil falle i god jord:

"Velkommen til den andre delen av den nye serien min kalt "Desserter i frukt". Noen på TikTok ba meg gjøre den om til en ostekake, og jeg ble inspirert til å lage en serie av det. Flere oppskrifter kommer, og jeg håper du vil elske dem!" skriver hun på i et nytt innlegg på Instagram, der hun deler oppskriften på blåbærostkake i sitronskall.

Nur er gået viralt med sin citronmousse i en citronskal
© @nurhkasim

Nurs oppskrifter er imidlertid ikke de eneste som utnytter sitronens naturlige skjønnhet.

Stadig flere kokker tyr til skallene fra ferske sitrusfrukter når de skal finne på ulike måter å servere ellers kjente klassikere på.

Senest har vi kommet over kokken Diego Alarys minst like appetittvekkende crème brûlée au limoncello, som også serveres direkte i skallet fra sitronen den inneholder, mens Marie fra @ Aromecassis har laget en geledessert i sitronskall.

Sitronfromasj i sitronskall

Har du også blitt inspirert til å servere din egen dessert i sitronskall, finner du Nurs enkle, oversiktige oppskrift – også for nybegynnere – nedenfor.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

 • 1 stykk økologisk sitron
 • 66 g kremfløte
 • 25 g sukker
 • 8⅓ g sitronsaft
 • ¼ ss sitronskal
 • ⅓ ts vaniljesukker

Slik gjør du

 1. Start med å skylle sitronene.
 1. Halver så sitronene og hul dem ut med en skje.
 1. Press ut saften fra innmaten av sitronene. Pass på at det ikke er klumper fra sitronen.
 1. Hell fløte, sukker og sitronskall i en kjele og la det småkoke i 3-4 minutter (det skal ikke koke).
 1. Når fargen på blandingen er blitt litt mørkere og begynner å tykne, fjerner du den fra varmen. Tilsett nå sitronsaft og vaniljesukker og rør slik at blandingen tykner igjen.
 1. Kjør blandingen gjennom en sil slik at sitronskallet ikke blir igjen i blandingen.
 1. La den avkjøles i 1-2 minutter, og hell den deretter i de uthulede sitronene.
 1. Sett til slutt sitronene i kjøleskapet og la dem trekke i 1-2 timer.

Prøv eventuelt å skifte ut sitron med appelsin i stedet!