
Melon og basilikum-is i kjeks
Melon og basilikum kler hverandre godt, og gir denne isen en særegen og dyp smak. Server den gjerne i gode vaffelkjeks.
AvGitte Heidi Rasmussen
Melon og basilikum-is i kjeks
Dette trenger du
- 1 galiamelon, 350 g
- 1 økologisk lime, saft og finrevet limeskall
- 1 liten bunt basilikum
- 1 boks kondensert melk
- 3 eggeplommer
- 3 dl kremfløte
- 12 iskjeks
- 150 g mørk sjokolade
- 50 g hakkede pistasjnøtter
Slik gjør du
- Del melonen i to og fjern frøene. Skrap ut kjøttet, 350 g til sammen, og ha det i en blender sammen med lime, basilikum, kondensert melk og eggeplommer. Blend til konsistensen er kremet, og tilsett fløte.
- Frys iskremen i en ismaskin, til konsistensen er som softis.
- Ha isen i en boks med lokk, og sett den i fryseren til den er fast og lett å forme kuler av.
- Hakk sjokoladen og smelt over vannbad. Dypp kanten av kjeksene i smeltet sjokolade, vri rundt og drypp av, og dryss med hakkede pistasjnøtter.
- Sett dem kaldt til sjokoladen har stivnet. Lag kuler av isen, og legg en stor kule i hver kjeks. Dryss eventuelt over mer pistasjnøtter, og server.