Melon og basilikum-is i kjeks

Melon og basilikum kler hverandre godt, og gir denne isen en særegen og dyp smak. Server den gjerne i gode vaffelkjeks.

Melon og basilikum-is i kjeks

Dette trenger du

  • 1 galiamelon, 350 g
  • 1 økologisk lime, saft og finrevet limeskall
  • 1 liten bunt basilikum
  • 1 boks kondensert melk
  • 3 eggeplommer
  • 3 dl kremfløte
  • 12 iskjeks
  • 150 g mørk sjokolade
  • 50 g hakkede pistasjnøtter

Slik gjør du

  1. Del melonen i to og fjern frøene. Skrap ut kjøttet, 350 g til sammen, og ha det i en blender sammen med lime, basilikum, kondensert melk og eggeplommer. Blend til konsistensen er kremet, og tilsett fløte.
  2. Frys iskremen i en ismaskin, til konsistensen er som softis.
  3. Ha isen i en boks med lokk, og sett den i fryseren til den er fast og lett å forme kuler av.
  4. Hakk sjokoladen og smelt over vannbad. Dypp kanten av kjeksene i smeltet sjokolade, vri rundt og drypp av, og dryss med hakkede pistasjnøtter.
  5. Sett dem kaldt til sjokoladen har stivnet. Lag kuler av isen, og legg en stor kule i hver kjeks. Dryss eventuelt over mer pistasjnøtter, og server.
Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 ts sukker