Lag en saftig pepperkake
Denne saftige og myke form- kaken holder seg fersk og god hele julen gjennom.
© Bjørn Johan Stenersen
50 g romtemperert smør
3 dl strø- eller farinsukker
3 egg
2 ts malt nellik
2 ts kanel
2 ts malt kardemomme
2 ts malt ingefær
2 1⁄2 ts bakepulver
4 dl hvetemel
2 dl kulturmelk
4 ss tyttebærsyltetøy
Glasur
melis
klementin skåret i skiver
fersk timian
Sett ovnen på 175 grader. Finn en kakeform som rommer cirka 2,5 liter. Smør den, og strø litt sukker over. Visp smør og sukker hvitt og porøst. Ha i eggene, ett og ett av gangen, og rør deigen glatt mellom hvert egg. Bland krydder, bakepulver og hvetemel i en bolle. Sikt den tørre blandingen inn i den våte deigen og rør forsiktig. Tilsett kulturmelk og tyttebærsyltetøy og rør sammen.
Stek kaken nederst i ovnen i cirka 45 minutter. La den hvile noen minutter i formen etter at du har tatt den ut av ovnen. Snu så kaken over på et fat, og la kjølne. Pynt med melis, skiver av klementin og fersk timian.