Koldskålmousse

Koldskål bringer frem minner om barndommens somre og kan gi utgangspunkt for mange gode samtaler.

© Tia Borgsmidt

Knasende sprø småkaker med luftig mousse, søt sjokolade og syrlig skogsyre er et lett punktum på måltidet. Desserten kan lages dagen før, så kan du kose deg sammen med gjestene dine.

8 personer

Koldskålmousse

  • 7 ark gelatin
  • 2 vaniljestenger
  • saften fra 3 sitroner
  • 100 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl skummet kulturmelk

Pynt:

  • 100 g søte småkaker
  • 50 g hvit sjokolade skogsyre

Slik gjør du:

  1. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i ca. 10 min.
  2. Del vaniljestengene i to på langs og skrap ut frøene i litt sukker.
  3. Ha sitronsaft, vanilje og sukker i en liten kjele og kok opp til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt.
  4. Vri vannet av gelatinen og løs den opp i den lunkne sitronsaften. La det avkjøles til blandingen er fingervarm.
  5. Pisk fløten til krem.
  6. Hell skummet kulturmelk i en bolle og hell den avkjølte sitronsaften forsiktig i under omrøring. Vend kremen i til slutt.
  7. Knus småkakene og fordel dem i bunnen av 8 glass.
  8. Topp med mousse, dekk til med plast og sett i kjøleskapet.
  9. Ta moussen ut ca. 30 min. før servering. Topp med høvlet hvit sjokolade og skogsyre.