© Tia Borgsmidt

Ingefærtre

De velkrydrede stjernekakene kan lages god tid i forveien. Rett før servering legger du dem sammen med kaffesmørkrem, slik at de blir til et juletre med gullstøv. Av oppskriften får du cirka 25 stjerner i forskjellige størrelser – antallet er imidlertid avhengig av formene du bruker.

Ingefærtre

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 småkaker

Ingefærstjerner

  • 12 g smør
  • 17 g hvetemel
  • ¼ ss malt ingefær
  • ¼ ts malt kardemomme
  • ¼ ts bakepulver
  • ¼ ts flaksalt
  • 8 g demerarasukker
  • 6½ g brunt sukker
  • ¼ egg

Kaffesmørsukker

  • ¼ ss pulverkaffe
  • ¼ ss helmelk
  • 18 g smør
  • 20 g melis
  • ¼ ts vaniljesukker
  • ¼ ts salt
  • Gullstøv til pynt

Slik gjør du

Ingefærstjerner

  • Brun smøret til det er gyllent.
  • Ha hvetemel, krydder, bakepulver og salt i en bolle. • Ha demerara- og brunt sukker i en annen bolle, og pisk det sammen med det brune smøret til det er luftig. Tilsett egget, og rør de tørre ingrediensene i deigen. Elt deigen sammen – tilsett eventuelt litt mer mel hvis nødvendig.
  • Pakk deigen i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i cirka 1 time, til den kan kjevles ut.
  • Sett ovnen på 180 oC.
  • Kjevle ut deigen på et bord drysset med mel, og stikk ut stjerner i forskjel- lige størrelser. Legg stjernene på 2–3 steke- brett med bakepapir. Bak i cirka 12 minutter til de er gylne. Avkjøl kakene på en rist.

Kaffesmørkrem

  • Løs pulverkaffen opp i melken. Ha smøret i en bolle, og pisk det mykt. Tilsett melis, litt om gangen, og pisk til kremen er jevn. Men ikke pisk for lenge, da skiller den seg. Vend kaffen, vaniljesukker og salt i smørkremen.

Ingefærtre

  • Ha kremen i en sprøytepose med tut. Legg noen stjerner på et fat, og bygg stjerner oppover med smørkremen mellom lagene, til du har et juletre. Dryss gullstøv over.