© Anders Schønnemann

Fylte sjokolader med nougat

Årets konfekt er fylt med nougatkrokant og er fullstendig uimotståelige.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 stk

Fylte sjokolader med nougat

  • ⅓ ss sukker
  • 5 g hasselnøtter
  • 10 g nougat
  • 30 g mørk sjokolade
  1. Smelt sukkeret til karamell i en panne. Tilsett hasselnøtter og ta pannen vekk fra varmen.
  2. Rør litt rundt og legg de karamelliserte hasselnøttene på et stykke bakepapir og la dem avkjøles før de finhakkes.
  3. Smelt nougat over vannbad.
  4. Vend de karamelliserte hasselnøttene i nougaten og sett til dem side.
  5. Del ønsket sjokolademengde i to porsjoner, den ene skal utgjøre 2/3 av sjokoladen, den andre 1/3.
  6. Ha den store porsjonen sjokolade i en bolle og smelt over vannbad til sjokoladen oppnår en temperatur på mellom 45 og 50 C°. Temperaturen må ikke overstige 50 °C. Ta bollen av varmen.
  7. Rør den resterende mengden sjokolade i den smeltede sjokoladen – litt om gangen, så den smelter helt. Temperaturen skal nå ned på 27–28 °C.
  8. Sett skålen med sjokoladen tilbake over vannbadet og varm opp til sjokoladen har en temperatur på 31–32 °C, da er den klar til bearbeiding.
  9. Fyll en sjokoladeform med sjokolade og bank av overflødig sjokolade. La sjokoladen stivne. Ha eventuelt formen i kjøleskapet et øyeblikk.
  10. Fordel deretter nougatkrokan i hvert sjokoladehull, og lag et lokk av sjokolade.
  11. La sjokoladen stivne før du banker sjokoladene ut av formen.