© Tia Borgsmidt

Christmas cocktail

Årets julecocktail smaker kirsebær og rom, og ekstra sødme kommer fra en hjemmelaget honningsirup. Rester av denne sirupen er fin å ha for å smaksette alt fra desserter til marinader, eller som søtt i kaffen.

Christmas cocktail

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Honning og timiansirup

  • ½ dl flytende honning
  • ½ dl vann
  • 2 kvister frisk timian

Christmas cocktail

  • 8 cl lys rom
  • 8 cl kirsebærsaft fra amarenakirsebær (kan byttes ut med kirsebærlikør hvis du ønsker en sterkere smak)
  • 4 cl honning og timiansirup
  • 4 cl friskpresset sitronsaft
  • ½ dl isbiter
  • 4 amarenakirsebær Engsyre til pynt

Slik gjør du

Honning og timiansirup

  • Ha honning, vann og timian i en kjele, varm opp ved jevn varme til honningen er oppløst.
  • Ta kjelen av varmen, og sett til avkjøling. Ta timianen ut, og hell sirupen over på flaske.

Christmas cocktail

  • Ha alle ingrediensene og isbitene i en shaker, og rist godt sammen.
  • Fordel i glass, og server med et par kirsebær og litt engsyre.