Appelsinfromage med nøttegremolata

Bruk vinterens saftige appelsiner i en silkemyk fromasj, topp med nøttegremolata og knust marengs, og nyt den til slutt.

Appelsinfromage med nøttegremolata

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Appelsinfromage

  • gelatinplater
  • ½ vaniljestang, frø
  • 62 g sukker
  • 2 eggeplommer, ca. 80 g
  • 1 appelsiner
  • ½ dl appelsinsaft
  • 1 eggehviter, ca. 120 g
  • 1 dl kremfløte

Slik gjør du

Appelsinfromage

  1. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
  1. Del vaniljestangen, og skrap frøene ut i litt av sukkeret.
  1. Pisk eggeplommer med vaniljesukkeret og halvparten av sukkeret.
  1. Skyll appelsinene og riv skallet over eggedosisen.
  1. Del appelsinene og press ut saften – du skal bruke 1 desiliter. Varm saften i en liten kjele. Vri vannet ut av gelatinplatene, og smelt dem i den lune appelsinsaften. Hell den varme saften i en tynn stråle i eggedosisen mens du pisker.
  1. Ha eggehvitene i en bolle og pisk til det skummer. Tilsett resten av sukkeret og pisk det stivt. Ha fløten i en tredje bolle og pisk til krem. Vend først kremen og deretter eggehvitene inn i eggedosisen. Fordel blandingen i glass eller ha den i en stor serveringsbolle, og sett fromasjen i kjøleskapet til den har satt seg. La den gjerne stå natten over.

Nøttegremolata

  1. Riv skallet av appelsinen, og bland det med hakkede mandler og sukker.
  1. Knus marengsen.

Servering

  1. Ta fromasjen ut av kjøleskapet 1 times tid før servering.
  1. Topp med nøttegremolata og knust marengs.