Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Blomkål med mange muligheter

Polsk blomkål heter retten hjemme hos meg. Den hører til blant hverdagsfavorittene mine fordi den smaker godt, og lett kan varieres.

Blomkål med mange muligheter

© bo-bedre.no

Blomkål, hardkokte egg, litt brødrasp eller knuste kavringer og persille er hovedingrediensene. Og så er det fritt frem for supplement: pølser, bacon, skinke, nøtter, reker … Lett ristede hasselnøttkjerner, skrubbet fri for den brune hinnen, eller pillede reker er blant mine favoritter finn selv dine egne.

Til 2 personer skal du dele og koke en liten blomkål. Hakk to hardkokte egg, og stek dem i pannen i 30 g smør. Dryss 2-3 ss brødrasp og 2 ss hakket persille over, og tilsett en håndfull hakkede nøtter eller pillede reker. Stek 12 minutter, og hell det hele over blomkålen.