
Blåskimmelost og hjemmebakte småbrød
Server med tørket steinsopp og eplesalat.
Avblåskimmelost 150200 g
mel 125 g
smør 25 g
salt 1 krm
melk 1/4 dl
gjær en halv pakke
egg 1 stykk
honning 2 ss
smør 20 g
sopp steinsopp 1 ss, tørket
Rør mel, sukker, salt og mykt smør sammen, og tilsett resten av ingrediensene. La deigen heve 1 time. Rull deigen tynt ut ev. på største bredde på en pastamaskin slik at du har et rektangel. Fordel smør og honning, og brett sammen 3 ganger.
Skjær småbrød i 3 cm bredde og la dem etterheve i ca 15 min. Pensle med melk, og stek 1015 min ved 225 °C. Knus soppen i en morter til mel, og strø over de varme småbrødene.
eplesalat
epler 2 stykk
jordnøttolje 1 ss
rødløk 2 ss hakket
hvitløk 1 krm, knust
salt 1 krm
sitronsaft 1 ts
Ev. litt chiliolje eller 1 krm finhakket chili
Fjern kjernehuset fra eplene, og skjær i tynne skiver. Vend skivene i blandingen av salt, sitronsaft og øvrige ingredienser. Server blåskimmelost med eplesalat og varme småbrød.