Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Blåskimmelost og hjemmebakte småbrød

Server med tørket steinsopp og eplesalat.

Blåskimmelost og hjemmebakte småbrød med tørket steinsopp og eplesalat

© bo-bedre.no

blåskimmelost 150–200 g
mel 125 g
smør 25 g
salt 1 krm
melk 1/4 dl
gjær en halv pakke
egg 1 stykk
honning 2 ss
smør 20 g
sopp steinsopp 1 ss, tørket

Rør mel, sukker, salt og mykt smør sammen, og tilsett resten av ingrediensene. La deigen heve 1 time. Rull deigen tynt ut ev. på største bredde på en pastamaskin slik at du har et rektangel. Fordel smør og honning, og brett sammen 3 ganger.

Skjær småbrød i 3 cm bredde og la dem etterheve i ca 15 min. Pensle med melk, og stek 10–15 min ved 225 °C. Knus soppen i en morter til mel, og strø over de varme småbrødene.

eplesalat
epler 2 stykk
jordnøttolje 1 ss
rødløk 2 ss hakket
hvitløk 1 krm, knust
salt 1 krm
sitronsaft 1 ts
Ev. litt chiliolje eller 1 krm finhakket chili

Fjern kjernehuset fra eplene, og skjær i tynne skiver. Vend skivene i blandingen av salt, sitronsaft og øvrige ingredienser. Server blåskimmelost med eplesalat og varme småbrød.

Relaterte artikler