Birchergrøt med dulce de leche og kokos

Birchergrøt ble visstnok oppfunnet på begynnelsen av 1900-tallet av en sveitsisk lege som ville gi pasientene en sunn og næringsrik start på dagen. Kjøleskapsgrøten vår er laget med epler og toppet med dulce de leche og kokos. Her er det bare fantasien som setter grenser for garnityr.

© Tia Borgsmidt

2 Personer

Dette trenger du:

Birchergrøt

  • 1 eple
  • 2 dl havregryn
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl eplemost
  • 2 dl skyr

Topping

  • 2 epler
  • 2 ss mandler
  • 2 ss dulce de leche
  • 2 ss kokosflak

Slik gjør du:

Birchergrøt

  1. Riv eplet på den grove siden av et rivjern og ha det i en beholder med havregryn, kanel, kardemomme, vaniljesukker og eplemost.
  2. Rør godt sammen og sett tildekket i kjøleskapet over natten.
  3. Dagen etter røres den kalde grøten sammen med skyr før servering.

Topping

  1. Skjær eplene i tynne skiver.
  2. Rist mandlene i en tørr panne og hakk dem.
  3. Fordel grøten i to skåler og toppmed dulce de leche, epler, mandler og kokos.