
Appelsinkake med valnøtter og Daim
Appelsinkake med valnøtter og Daim.
Avsmør 150 g, temperert
sukker 150 g
egg 2 stykk
Daimsjokolade 1 stykk
valnøtter 50 g
appelsin 1 stykk, skallet og fruktkjøttet skal brukes. Fjern kjerner og det hvite
vann 2 dl
mel 125 g
bakepulver 1 ts
Pisk smør og sukker sammen med en håndmikser. Pisk inn et egg av gangen. Legg appelsinskallet og
valnøttene i vann, og kok dem under lokk i 20 min. La dem trekke ytterligere 10 min. Sil av kokelaken.
Miks inn selve appelsinen med Daim, og tilsett de kokte valnøttene og appelsinskallet og miks dette grundig inn. Rør inn de øvrige ingrediensene.
Hell røren i en smurt springform, og stek den ved 150º i 4560 min. Ha evt. litt sitronsukkerlake over kaken til slutt.
Glasur
eggehviter 2 stykk
melis 120130 g
appelsinsaft 1 ts
Rør melis og egghvitene forsiktig sammen med en skje. Når om lag halvparten av melisen er rørt inn, tilsettes appelsinsaft, rør så i resten av melisen.