
3 ideer til fristende retter med kjørvel
AvRisotto med kjørvel
Lag ca. 3/4 liter hønsebuljong. Stek 2-3 hakkede sjalottløk i litt smør og olivenolje. Ha 250 g arborio-ris i pannen og la den steke med. Spe med 1 dl buljong om gangen og la risen mørne på svak varme, ca. 20 min.
Rør hakket kjørvel i risen og server den med grillet, lufttørket skinke.
Egg med kjørvel
Bland like deler majones og mager kesam og rør i hakket kørvel. Anrett med lakserogn på hardkokte egg. Eller hell blandingen over kokte vaktelegg og pynt med rogn og kjørvelkvister.
Du kan erstatte eggene med en rest kokt, kald fisk eller kylling.
Suppe med kjørvel
Stek 250 g skrelte, oppdelte gulrøtter i 20 g smør. Ha 1 liten hakket løk, 1 hvitløkbåt og 2 ss risottoris i pannen. Spe med 6 dl hønsebuljong, kok i 20 min, tilsett minst 3 ss hakket kjørvel og kjør suppen i mikser. Server ev. med skinkechips.