Iskaffe og cappuccino
© Getty Images

13 tips som gjør kaffen bedre

Elsker du også kaffe? Da bør du lese videre. Her får du nemlig 13 tips til hvordan du kan gjøre kaffekoppen enda bedre.

1. Oppbevar aldri kaffebønnene i fryseren

Hvis du tror at kaffebønnene holder seg friske ved å oppbevare de i fryseren, må du tro om igjen. For å holde kaffebønnene friske må de holdes vekk fra varme, lys, luft og fukt. Derfor skal bønnene helst oppbevares i en lufttett beholder.

Kaffebønner
© Getty Images

2. Lag din egen kaffesirup

En kopp kaffe med en skvett vanilje- eller karamellsirup smaker fantastisk - spesielt hvis den er hjemmelaget! Her finner du noen gode oppskrifter på hjemmelaget sirup.

© Getty Images

3. Tilsett litt kanel i kaffen

Hvis du gjerne vil gi kaffekoppen nytt liv og en liten tvist, kan kanel være svaret. Bland litt kanel i de kvernede kaffebønnene rett før du brygger kaffen. Det vil gi en varm og avrundet smak. Du kan også bruke kardemomme eller ingefær - det smaker nydelig!

Kanel
© Getty Images

4. Fjern bitterheten med salt

Dersom du ønsker at kaffen ikke blir bitter, kan du vurdere å tilsette en liten klype salt i kaffen før du heller vann over. Det gjør kaffen mindre bitter og gir en rundere smak.

Salt
© Getty Images

5. Lag egen kaffekrem

Ved å lage egen kaffekrem, unngår du unødvendig sukker og oljer. Det eneste du trenger å gjøre, er å tilsette vaniljeekstrakt og litt sukker til fløten. Mmm!

Kaffefløte
© Getty Images

6. Cashewnøttmelk

En kopp kaffe med en dæsj fyldig cashewnøttmelk gir en fantastisk og kremet kaffe. Du kan lage din egen cashew-melk eller kjøpe den i butikken.

Cashewmelk
© Getty Images

7. Kaffe-isbiter

Iskaffe-sesongen er over oss, og du kan enkelt lage en hjemmelaget iskaffe du tar med på farten. Brygg kaffe og hell over i en isbitform og frys ned. Neste gang du drømmer om iskaffe har du alt du trenger!

Iskaffe-isbiter
© Getty Images

8. Søte isbiter med melk

Du kan også lage isbiter av melk med litt søtning eller sukker i. Det smaker nydelig i iskaffen og gjør drikken kremete og fyldig.

Isbiter av melk
© Getty Images

9. DIY melkeskum

Hell melk i et glass med lokk. Rist glasset grundig og sett det så i mikrobølgeovnen i 30 sekunder. Resultatet er lekkert kaffeskum du kan toppe kaffen med.

Kaffeskum
© Getty Images

10. Kjøp et termokrus

En stilig og praktisk kaffekopp du kan ta med på farten er både nyttig og nødvendig - også er det ekstra skjønt når kaffen holder seg varm lenge!

Kaffekrus
© Getty Images

11. Ikke varm kaffen i mikrobølgeovnen

Har du en slump kaffe igjen du helst ikke vil sløse? Da har du helt sikkert vurdert å varme kaffen i mikrobølgeovnen. Men hvis du gjør det, mister kaffen både smak og aroma. I stedet bør du varme kaffen i en gryte. Da blir den både varm, og den bevarer sin fyldige smak.

Svart kaffe
© Getty Images

12. La kaffen avkjøles

Når kaffen er brygget ferdig skal du helst vente et par minutter før du kaster deg over den. Veldig varm kaffe smaker nemlig ikke like godt som en som har stått i noen minutter. Så dersom du ønsker å unngå bitter kaffe, og helst vil drikke kaffe med en samlet og kompleks smak, skal du smøre deg med litt tålmodighet.

Venner som drikker kaffe
© Getty Images

13. Vask kaffekoppen med kokende vann

Før du heller kaffen i kaffekoppen kan du med fordel skylle koppen med kokende vann. Dette resulterer i en kopp som holder på varmen lengre.

Kaffe
© Getty Images

LES OGSÅ