© Stedene

Her spiser, bor og shopper du i New York

Planlegger du en tur til The Big Apple? Da burde du lese dette først!

Med designbrillene på har vi - sammen med de lokalkjente - plukket ut de beste hotellene, de kuleste spisestedene og den hotteste shoppingen, for at du skal bli inspirert neste gang du stikker på tur til favorittstorbyen din. Denne gangen har vi vært i New York.

Her kan du lese våre designguider fra Bergen, Helsinki, Göteborg, Stockholm, Berlin, Milano, Ibiza, Istanbul, København, Oslo, Stavanger og Øst-London.

Det er ikke vanskelig å kose seg i New York! Styr unna de store shoppinggatene og surr heller rundt i smågatene på Lower Manhattan. Bruk god tid og bestill bord på forhånd med Open Table-appen. Enjoy!

Her bor du:

Wythe Hotel Brooklyn er en vakkert ombygget tekstilfabrikk fra 1901. Typisk New York-murstein, ornamenterte tapeter og tunge skinnmøbler preger interiøret. Veldig tøft! Gå ikke glipp av solnedgangen fra takterrassebaren The Ides.

Utsikten til Manhattan fra Wythe er helt fantastisk!

Ludlow Hotel er et kult boutiquehotell som ligger på Lower East Side. Vi liker den litt kitschy og lekne innredningen, og badet vårt var et kapittel for seg, med marmor, messing og nydelig utsikt. Norske bunadspledd ligger på alle rom. Masse liv i helgene, både i hotellets restaurant og loungeområde.

Ace Hotel er et hipsterhotell med avslappet atmosfære, rett ved Madison Square Park. Et litt rimeligere alternativ!

Drømmebadet finner du på Ludlow Hotel, så beregn god tid på morgenstellet ...

Her spiser du:

Cherche Midi er Keith McNallys nyeste sted, og føyer seg inn i rekken av hans suksessrestauranter – blant annet kjente Balthazar. Her får du deilig fransk bistromat i fantastiske omgivelser. Perfekt sted for lunsj eller brunsj!

Estela er en nydelig liten tapasbar med rustikk og varm innredning. Maten smaker helt himmelsk, så spis så mange retter som mulig!

© Cherche Midi

Interiøret på Cherche Midi gir oss følelsen av at restauranten alltid har vært der, selv om den bare er et år gammel. Interiøret er, som maten, veldig fransk - og helt fantastisk!

The Clock Tower er nyåpnet, og stjernekokken Jason Atherton står bak grytene. Restauranten er innredet i engelsk stil med mahognypanel på veggene og eget biljardrom. Bra stemning og vanvittig god mat!

The Dutch må vi alltid innom. De byr på amerikansk mat og kul stemning! Rikelig utvalg av østers. Prøv østkystsøsters med sitron og pepperrot – og et glass bobler til lunsj.

Tacombi finner du i en overbygd bakgård i Nolita. Ekte, god meksikansk mat kan bestilles fra en gammel folkevognbuss. Billig og bra!

Bak en anonym dør på Houston Street gjemmer det seg en perle av en restaurant. Estela er et veldig hyggelig sted som serverer veldig, veldig god mat!

Her shopper du:

Green Street Soho er et Mini-Milano med showroomene til eksklusive merker som italienske Boffi, Flos, B&B Italia og Artemide. Lett å drømme seg bort her.

ABC Carpet&Home har en herlig blanding av design og interiør, tepper, keramikk, smykker, skjønnhetsprodukter og gaver. En matpause hos ABC Kitchen i kjelleren kan anbefales!

The Reformation har som mål å øke bevisstheten rundt hvilken påvirkning mote har for miljøet, samtidig som de tilbyr bærekraftige løsninger og valg. Fine klær i fine omgivelser. Hurra!

Le Labo er fantastisk håndverk og kvalitet - fra innhøstingen av råvarene til parfymen blandes på stedet og etiketten skrives ut.

Kult konsept i kule omgivelser hos the Reformation i Ludlow Street.

Hege A. Badendyck driver nettmagasinet «The cool girl» og elsker motemetropolen. Her er hennes innsidetips:

The Smile er en liten kafé jeg ble tipset om av en god venninne som bor i New York. En skjult perle der alt fra businessmenn til hipstere og studenter kommer. Her får du himmelsk brunsj i lune, koselige omgivelser. Et supert sted å starte shoppingdagen!

En gallerirunde er et must når jeg er i New York. Greene Naftali har mange spennende kunstnere i stallen, blant andre norske Ida Ekblad.

Jeg elsker Joseph for de klassiske, tidløse plaggene som samtidig er rå og kule. Jeg stikker alltid innom en av butikkene deres, og er sjelden misfornøyd med handelen.