© Anders Husa

Nytt konsept gjør hjemmet ditt om til en restaurant for en kveld

Nå kan du lage et høykvalitets restaurantmåltid hjemme i ditt eget kjøkken, under profesjonelle kokkers kyndige veiledning.

Utelivsnæringen er en av bransjene som er hardest rammet av utfordringene koronapandemien har ført med seg, og nedstengninger og konkurser er dessverre blitt manges skjebne. Men vanskene i restaurantbransjen har også ført til innovasjon og nytenking, hvor originale ideer og konsepter har sett dagens lys i skyggen av pandemien.

Et av disse konseptene er KOKKING, et livestreamet kokkeshow, hvor man lærer å lage et høykvalitets restaurantmåltid hjemme fra sitt eget kjøkken. Maten lages og tilberedes hjemme, sammen med kokken. Har man spørsmål underveis kan de stilles direkte til kokkene i chatten.

Førstkommende fredag 27. november er det restaurant Vaaghals i Barcode i Oslobukta som inviterer til førjulsmiddag, under kyndig veiledning av kjøkkensjefene Christer Rødseth, Eirik Lillebø og Jørn Lie. Menyen består av hurtiggravet laks med dillstuet potet, rømme og rogn til forrett samt byggotto med torsk og eggesmør til hovedrett.

© Anders Husa

Vi tok en prat med kjøkkensjef Jørn Lie for å lære mer om konseptet.

Hvem er det KOKKING retter seg mot?
– Konseptet KOKKING retter seg mot alle som liker å lage mat, fra amatører til de som liker og leke seg på kjøkkenet.

Hvilket nivå skal man ligge på for å henge med i livestreamingen?
– Det skal være så enkelt at de fleste greier og henge med uansett nivå, men det er jo klart greit om man har laget litt mat tidligere. Men har man kjøpt inn og har alt klart så skal det være enkle gode ting.

Hvilken del av matlagingen forventer dere blir mest utfordrende for deltakerne?
– Det skal være så enkelt at de fleste greier og henge med uansett nivå, men det er jo klart greit om man har laget litt mat tidligere. Men har man kjøpt inn og har alt klart så skal det være enkle gode ting. Det vil nok være litt forskjell men for de fleste er det kanskje å ikke varmebehandle fisken for mye og andre det og koke byggrynene.

Hvordan kan man støtte opp om restaurantindustrien i disse utfordrende tider?
– I den tiden vi er nå så er det viktig at man benytter seg av restaurantene så snart de åpner igjen, kjøp gavekort og støtt opp om arrangementer som dette nemlig KOKKING.

KOKKING er tilgjengelig for alle og kjøkkensjefene gleder seg nå til å møte mat-interesserte fra hele Norge.

Du finner billetter og handleliste her.