Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

LAMINA - en utstilling om lag og tomrom

I dag åpner Sorgenfri dørene til Trude Bredholts nyeste utstilling.

LAMINA 1: Akryl, pigment på bomullslerret. LAMINA 2: Akryl, pigment, remazol, olje, kull, plast på bomullslerret

Utstillingen er Trude Bredholts andre separatutstilling og viser malerier i ulike formater i tillegg til skulpturer. Navnet på utstillingen kommer fra det latinske ordet Lamina, som betyr tynn hinne, og ofte brukes til å beskrive lag i ulike strukturer i anatomien.

– Jeg har arbeidet mye med lagoppbyggingen i disse verkene, som en form for undersøkelse av egenskapene til ulike materialer som akryl, lim, olje, pigmenter og tekstilfarge, sier Bredholt.

Vaar Bothner er en av grunnleggerne av Sorgenfri og forteller at utstillingen demonstrerer Bredholts evne til å lage kraftfulle malerier i vidt forskjellige skalaer.

– Trudes verk er fulle av energi, og hun tar i bruk farger som fungerer som både dekor og aggressor, og maleriene utstråler en vitalitet og følelse man ellers bare opplever i naturen, sier Bothner.

– Mine arbeider er en undersøkelse av materiale, bevegelse og rom. Jeg jobber prosessorientert og ofte med flere malerier samtidig. Når jeg maler på et lerret, foregår det både på gulvet og veggen, for det er når bevegelsen og tyngdekraften konfronteres, at det er oppstår nye muligheter og begrensninger, sier Bredholt.

I de nyeste verkene utforsker Bredholt lag og tomrom gjennom kontrollerte bevegelser, flytende maling, penselstrøk og tegnede linjer. Ved å arbeide direkte på ubehandlet bomull, avsløres spor og merker fra prosessen, forteller hun.

– Jeg inspireres av de urbane omgivelsene rundt oss og hvordan lyd treffer kroppen. Når jeg arbeider i større formater opplever jeg å kunne være fysisk tilstede både i bevegelse og prosess, sier Bredholt.

Utstillingen åpner torsdag 4. november klokken 18.00 og varer frem til 28. november. Kan ses i Sorgenfri sine lokaler på Majorstuen i Oslo.

Håndplukket til deg