© Iwan Baan

Det Nye Nasjonalmuseet åpner endelig dørene

I dag, to år på overtid, åpner Det nye Nasjonalmuseet endelig dørene for publikum. Vi har vært på innsiden – og vi sier bare én ting: Gled dere!

Først fikk vi Operaen, så Deichmanske og så Munch. Med Det Nye Nasjonalmuseet har Norge fått enda en kulturinstitusjon i verdensklasse.

Det Nye museet samler kunsten som tidligere var utstilt på Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst og Kunstindustrimuseet. Til sammen har det nye museet mer enn dobbelt så mye utstillingsareal som Nasjonalmuseets tidligere visningssteder hadde til sammen.

Samlingen består av rundt 6.500 utvalgte verk fra Norges største samling av kunst, arkitektur og design – om alt fra design, kunsthåndverk og billedkunst, fra oldtiden og frem til i dag.

Bygget, som er tegnet av den tyske arkitekten Klaus Schuwerk, rommer også flere spise- og serveringssteder, museumsbutikk, en luftig takterrasse, flotte formidlingsverksteder og et stort kunstbibliotek.

Her møter du ikoniske verk, men også overraskelser og grensesprengende uttrykk som har vært med på å forme våre liv og det samfunnet vi lever i.

© Iwan-Baan

Her møter du ikoniske verk, men også overraskelser og grensesprengende uttrykk som har vært med på å forme våre liv og det samfunnet vi lever i. Våre mest kjente og kjære malerier, gjenstander vi har vokst opp med, og arkitektur vi har elsket eller diskutert.

– Det nye bygget gir oss mulighet til å stille ut mer enn noen gang før, og vi kan vise skiftende utstillinger av helt nye formater og av internasjonal skala, sier Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo.

Lyshallen er Nasjonalmuseets signatur, og blir med sine 2,400 kvadratmeter et sted hvor museet kan vise skiftende utstillinger.

© Iwan Baan

På toppet av museet troner en lysende utstillingshall av marmorglass. Her vil du finne skiftende utstillinger i formater som museet tidligere ikke har hatt mulighet til å vise.

© Iwan Baan