Seks stemningsfulle julebord

I Royal Copenhagens flaggskipsbutikk i København har seks danske sangerinner dekket hvert sitt festbord inspirert av kjente julesanger.

Naturlig jul
© Royal Copenhagen

Julie Berthelsen har latt seg inspirere av sin oppvekst på Grønland, hvor isfjell og natur er utgangspuktet for fargepaletten. Over bordet henger en kajakk, et viktig jaktredskap for inuitter på Grønland.

  • I år ville jeg ha noe blått på bordet for å hylle den første julen til min lille sønn. Derfor har jeg valgt å kombinere porselenet Hvid Riflet med Blå Musselmalet Mega, sier sangerinnen.
Deilig er jorden
© Royal Copenhagen

Musiker Anne Dorthe Michelsen har dekket sitt bord som en stjernehimmel. Hver kuvert er belyst, stjerner svever over bordet, og det hele er innrammet av mørkegrå vegger som gir assossiasjoner til nattehimmelen. Kreasjonen symboliserer lyset, livet og Betlehemsstjernen som ledet de tre vise menn til Jesusbarnet.

Deilig er den himmel blå
© Royal Copenhagen

Skuespilleren, sangerinnen og instruktøren Hella Joof har valgt en orientalsk vri på sin julefeiring.

  • De tre vise menn spiser naturligvis ved julebordet mitt, som blinker og glitrer som i enhver jentedrøm. Ved julebordet mitt skal det være plass til alle - og naturligvis serveres julemiddagen på kongelig porselen, forklarer hun.
Verdensreise
© Royal Copenhagen

Caroline Henderson har blandet sin internasjonale erfaring med sine svenske tradisjoner. Den skandinaviske og lyse stilen møter storheten fra Paris og New York i en borddekking på tvers av tradisjoner og landegrenser.

  • Moren min er svensk og faren min er amerikaner. Besteforeldrene mine bodde i Paris. Men uansett hvor vi holdt jul hadde vi alltid de svenske tradisjonene med oss, sier Henderson.
Sang og samvær
© Royal Copenhagen

Cæcilie Norbys bord er preget av julen som en musikalsk høytid, hvor tradisjoner og samvær er i høysete.

  • Sang er et av de aller viktigste elementene i vår jul. Moren min er operasanger, faren min var komponist, søsteren min er sanger og datteren min er også veldig glad i å synge. Vi synger minst 15 julesanger - og gjerne flerstemmig, sier Norby.
En rose er utsprungen
© Royal Copenhagen

Marie Carmen Koppel har dekket et overdådig julebord fullt av stemning og atmosfære.

  • Jeg elsker å dekke på til jul og har alltid virkelig ønsket å dekke et julebord med Flora Danica. Derfor er det med stor glede at jeg nå kan dekke mitt absolutte yndlingsbord med det fullstendig vidunderlige Flora Danica-serviset, som er et av de vakreste servisene i verden, forklarer sangerinnen.