Se familiens tradisjonsrike nordiske jul

Litt nytt, litt gammelt og en litt for stor julegran – ja, i desember er alle gode ting tre for Katja og familien.

katja falkenberg
© Elisabeth Kruse og Maria Vous

Hvit jul med enkel nordisk klang

Med nyoppusset hvit fasade går murvillaen fra 1935 nærmest i ett med det snøkledde vinterlandskapet i Holte, nord for København. Naturen har også fått bli med inn til Katja Falkenberg, ektemannen Lars og deres to barn – ja, bortsett fra kuldegradene, da.

I det lyse, nordiske hjemmet, pyntet med grankongler, grener og misteltein, er det fyr i peisen og mye hjertevarme.

julepynt dekorationer adventskrans
© Elisabeth Kruse og Maria Vous

Adventskransen hos familien Falkenberg er i likhet med innredningen i resten av huset full av poesi. Kongler og tørkede sommerblomster binder årstidene sammen.

Hjem til fuglekvitter og natur

Naturlige omgivelser og mye plass rundt huset sto på ønskelisten da familien skulle flytte tilbake til Danmark etter et utenlandsopphold.

– Mannen min er fra Jylland, og et av hans hovedkrav til vårt kommende hus var at det skulle være mulig å gå hele veien rundt det, og at man kunne høre fuglekvitter når vinduene sto åpne. Det kan man her, og vi var solgt.

borddækning bestik opdækning julepynt
© Elisabeth Kruse og Maria Vous

Julebordet er inspirert av naturen utenfor,med en miks av gran og grener, og en romantisk misteltein på hver kuvert. Katja liker å mikse nytt med gammelt, og arvede glass gir julebordet et nostalgisk preg. Rhombe-serviset er fra Lyngby Porcelæn, og bestikket er fra danske Ilva.

Stadig noe nytt

Mens Lars falt for omgivelsene, falt Katja for alle husets små, hyggelige kroker og oppholdsplasser – selve rammene for familiens hyppige utskiftning av møbler.

Katja jobber som merkevaredirektør for møbelprodusenten Fredericia Furniture, og rekker ikke å knytte veldig tette bånd med møblene i hjemmet før nye skal testes ut.

spisestue spisebord stole spisestole
© Elisabeth Kruse og Maria Vous

Det storespisebordet i stuen, laget av snekker Gert Kjeldtoft, er samlingspunktet for familien i Holte i julen. Materialer i hvitt, tre og grått danner en rolig, nordisk base, hvor Sami Kallios skulpturelle In Between-stoler for &Tradition skaper varme og spill. Romeo Moon-pendelen av Philippe Starck for Flos sprer hyggelig lys i mørke vinterkvelder

En stil som modner

Stilen hennes har også gått gjennom store endringer i løpet av årene.

– Jeg har eksperimentert med alt fra stram og strippet innredning til å fylle hele huset med loppefunn. Men jo eldre jeg blir, desto mer klassisk blir også stilen min. I dag setter jeg utrolig stor pris på godt håndverk og solide klassikere.

hus villa vinter sne have terasse landskab
© Elisabeth Kruse og Maria Vous
jul juletræ dekorationer pynt stue

Sparsom møblering gir plenty av boltreplass til det store juletreet familien hogger selv, som en del av juletradisjonen. Kulene fra Broste Copenhagen og hjertene fra Finnsdottir fanger fint de hvite og grå tonene i interiøret. Levende lys på treet gir en nostalgisk stemning, og fra Mayor-sofaen av Arne Jacobsen og Flemming Lassen, produsert av &Tradition, kan man nyte den nydelige stemningen – og samtidig følge med på at ingenting tar fyr.

Julen i den hvite villa

Familiens juletradisjoner er også av den slitesterke sorten. For Katja er høytiden forbundet med nostalgi, og hun verner om historien bak både dekketøy og julekuler. Hvert år ender de også opp med et juletre de egentlig ikke har plass til.

– Jeg forelsker meg alltid i et juletre som er altfor stort. Flere ganger har mannen min måttet leie tilhenger for å frakte det hjem, for så å skjære toppen av det for å få det i hus.

Kommer du i julestemning? Se årets fineste julepynt her.

indkørsel have havelåge sne vinter jul
© Elisabeth Kruse og Maria Vous

Puddersnø og krans på gitterporten skaper julestemning lenge før man i det hele tatt har kommet seg innenfor døren til Katja og familien.

Verdens beste julegave

Det er også Lars som har gitt Katja den beste julegaven hun noen gang har fått.

– En nydelig ring. Og så spurte han om jeg ville gifte meg! Det ville jeg selvfølgelig.

stue sofa opholdsstue indretning
© Elisabeth Kruse og Maria Vous
køkken hvidt køkkenskabe indretning moduler

Den hvite kjøkkeninnredningen rommer mye, men tar liten visuell plass mot de hvite veggene. Julegløggen serveres i en mugge fra Le Creuset.

stue sofa opholdsstue indretning
© Elisabeth Kruse og Maria Vous

Mags-sofaen fra Hay er stor nok til å romme hele den forventningsfulle familien når gavene skal pakkes opp. I pent papir, og plassert på Align-dagsengen av Anita Johansen for Menu, sklir gavene nydelig inn sammen med resten av julepynten i førjulstiden.

jul julepynt dekorationer juledekorationer
© Elisabeth Kruse og Maria Vous
gaver julegaver pakker indpakning

Katja lager daddelkuler med kokos og andre lekre søtsaker i desember, servert på like lekre fat – her i marmor fra Menu. Til innpakning brukes alt fra gamle magasiner til skinnende gullpapir.

Blir du inspirert til å lage din egen julepynt? Se hvordan du kan brette flotte julstjerner her.

jul julepynt dekorationer juledekorationer
© Elisabeth Kruse og Maria Vous

Små buketter med vintervekster er nydelige som juledekorasjoner. Med bånd i velur rundt, heves høytidspreget!

skrivebord kontor indretning skrivebordsstol
© Elisabeth Kruse og Maria Vous
skrivebord kontor indretning skrivebordsstol

En dekorativ gren satt i en stor vase og julepyntet med en enkel kule skaper julestemning også i overetasjen. Cage-bordet er designet av Form Us With Love for Menu.

badeværelse klinker spejl indretning
© Elisabeth Kruse og Maria Vous

Et gulvspeil fra Menu skaper en romslig følelse på badeværelset.

badeværelse klinker spejl indretning
© Elisabeth Kruse og Maria Vous
badeværelse klinker bruseniche

Badet i mørke nyanser oser av luksus og velvære. Badesaltet, såpen og lyset er fra Munkholm, mens marmorbrettet og speilet av Studiopepe er fra Menu.