Jul Nøtteterte med mazarin og karamell Den lekre og dekorative terten er perfekt til julens sammenkomster. Av Lone Kjær — 09. desember 2019 kake dessert © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Nøtteterte med mazarin og karamell til ca. 12 personerMørdeigen blir til en sprø og lekker bunn i denne nøtteterten. Sammen med deilig mazarin og søt nøttekaramell får ganen en herlig smaksbombe. Det trenger du: Terte 1 porsjon mørdeig 1 egg til pensling Mazarinmasse 125 g marsipan 100 g lyst rørsukker 75 g mykt smør 1 egg 30 g hvetemel Nøttekaramell 150 g nøtter, for eksempel hassel- og valnøtter 150 g smør 110 g lyst rørsukker 2 ss honning Slik gjør du: Mazarinmasse Riv marsipanen grovt og rør sammen med rørsukker. Pisk i smøret og tilsett egget. Rør i melet og rør til mazarinmassen er jevn. Fordel massen over mørdeigen og stek terten på 180 °C varmluft i ca. 25 min. til den er gyllen. Kjenn etter med en nål om kaken er ferdig stekt. Henger det på mazarin, må den stekes litt til. Nøttekaramell Grovhakk nøttene og ha dem i en kjele sammen med smør, sukker og honning. Kok opp massen. Ta kjelen av varmen og fordel nøttemassen på terten. Kjevle ut resten av mørdeigen på et meldrysset bord og stikk ut stjerner, gjerne i forskjellige størrelser, og legg på kaken. Pensle stjernene med pisket egg. Stek kaken i 5–8 min. til stjernene er gylne. Avkjøl terten før den serveres. Håndplukket til deg Jul Her er de 10 beste oppskriftene på småkaker til julen Mat Glaserte epleroser og mazarin Jul Oppskrift på kremet cocktail i juledrakt Jul De 6 absolutt beste juledrinkene Dessert Mandelkake med luftig krem og bær Dessert Plomme crumble med vaniljeparfait og karamellsaus