Nøtteterte med mazarin og karamell

Den lekre og dekorative terten er perfekt til julens sammenkomster.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Nøtteterte med mazarin og karamell

til ca. 12 personer

Mørdeigen blir til en sprø og lekker bunn i denne nøtteterten. Sammen med deilig mazarin og søt nøttekaramell får ganen en herlig smaksbombe.

Det trenger du:

Terte

  • 1 porsjon mørdeig
  • 1 egg til pensling

Mazarinmasse

  • 125 g marsipan
  • 100 g lyst rørsukker
  • 75 g mykt smør
  • 1 egg
  • 30 g hvetemel

Nøttekaramell

  • 150 g nøtter, for eksempel hassel- og valnøtter
  • 150 g smør
  • 110 g lyst rørsukker
  • 2 ss honning

Slik gjør du:

Mazarinmasse

  1. Riv marsipanen grovt og rør sammen med rørsukker.
  2. Pisk i smøret og tilsett egget.
  3. Rør i melet og rør til mazarinmassen er jevn.
  4. Fordel massen over mørdeigen og stek terten på 180 °C varmluft i ca. 25 min. til den er gyllen.
  5. Kjenn etter med en nål om kaken er ferdig stekt. Henger det på mazarin, må den stekes litt til.

Nøttekaramell

  1. Grovhakk nøttene og ha dem i en kjele sammen med smør, sukker og honning.
  2. Kok opp massen.
  3. Ta kjelen av varmen og fordel nøttemassen på terten.
  4. Kjevle ut resten av mørdeigen på et meldrysset bord og stikk ut stjerner, gjerne i forskjellige størrelser, og legg på kaken.
  5. Pensle stjernene med pisket egg.
  6. Stek kaken i 5–8 min. til stjernene er gylne.
  7. Avkjøl terten før den serveres.