Jul Nøtteterte med mazarin og karamell Den lekre og dekorative terten er perfekt til julens sammenkomster. Av Lone Kjær — 09. desember 2019 kake dessert © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Nøtteterte med mazarin og karamell til ca. 12 personerMørdeigen blir til en sprø og lekker bunn i denne nøtteterten. Sammen med deilig mazarin og søt nøttekaramell får ganen en herlig smaksbombe. Det trenger du: Terte 1 porsjon mørdeig 1 egg til pensling Mazarinmasse 125 g marsipan 100 g lyst rørsukker 75 g mykt smør 1 egg 30 g hvetemel Nøttekaramell 150 g nøtter, for eksempel hassel- og valnøtter 150 g smør 110 g lyst rørsukker 2 ss honning Slik gjør du: Mazarinmasse Riv marsipanen grovt og rør sammen med rørsukker. Pisk i smøret og tilsett egget. Rør i melet og rør til mazarinmassen er jevn. Fordel massen over mørdeigen og stek terten på 180 °C varmluft i ca. 25 min. til den er gyllen. Kjenn etter med en nål om kaken er ferdig stekt. Henger det på mazarin, må den stekes litt til. Nøttekaramell Grovhakk nøttene og ha dem i en kjele sammen med smør, sukker og honning. Kok opp massen. Ta kjelen av varmen og fordel nøttemassen på terten. Kjevle ut resten av mørdeigen på et meldrysset bord og stikk ut stjerner, gjerne i forskjellige størrelser, og legg på kaken. Pensle stjernene med pisket egg. Stek kaken i 5–8 min. til stjernene er gylne. Avkjøl terten før den serveres. Håndplukket til deg Designere Kristine Five Melvær med ny samarbeidskolleksjon: – Jeg har utfordret meg på å være mer personlig enn jeg pleier når jeg designer Annonsørinnhold Når lyset løfter hele rommet Design For første gang siden 1990-tallet: Royal Copenhagen lanserer en helt ny produktlinje – og litt til Kunst og kultur Fra brutalistisk minimalisme til italiensk landidyll: 11 filmer du må se hvis du elsker vakkert interiør Leiligheter Hun er direktør for en anerkjent kunstmesse: Slik bor hun med kunsten Tilbehør Dette enkle trikset gjør både lunsj og middag til noe helt spesielt
Designere Kristine Five Melvær med ny samarbeidskolleksjon: – Jeg har utfordret meg på å være mer personlig enn jeg pleier når jeg designer
Design For første gang siden 1990-tallet: Royal Copenhagen lanserer en helt ny produktlinje – og litt til
Kunst og kultur Fra brutalistisk minimalisme til italiensk landidyll: 11 filmer du må se hvis du elsker vakkert interiør