Naturlig og nordisk julehus

Julen begynner tidlig, men pynten er diskret i familiehuset tegnet av Arne Jacobsen.

Jul i stua
© Lisbeth Hjort

Juleforberedelsene starter i november i dette Arne Jacobsen-tegnede familiehuset i Charlottenlund i Danmark. Familien på fire elsker stemningen i juletiden, at det er lys overalt og barna som er fulle av forventning.
Det er bestefar som står for barnas julekalender med små pakker. Fra mor og far er det litt større adventsgaver, som har plass på den hyggelige hjørnepeisen i stuen.

Den håndlagede julepynten og det lette mohairpleddet med fjær og perler er fra India, og kjøpt hos The Moood. Om vinteren koser familien seg i sofaen med skinnputer fra Missoni Home, som luner godt. Maleriet er av William Skotte Olsen.

Carl Larsson-jul
© Lisbeth Hjort

Hjemmet er innredet med nordisk enkelhet i den nøytrale delen av fargeskalaen. I hallen ønskes man velkommen av levende lys og en innbydene, svensk slagbenk fra Oliver Furniture. Trappen opp til andre etasje er belagt med et sisalteppe, som gjør det mindre glatt for store og små føtter.

Naturlig pynt
© Lisbeth Hjort

Julen i dette hjemmet har ikke noe bestemt tema, men funn fra skogen suppleres ofte med etnisk julepynt.
Et gløtt fra kjøkkenet gjennom spisestuen til herreværelset. Familiefarens jaktinteresse har brakt mange gevirer til huset, som brukes som dekorasjon i stuene i julen. Sammen med fjær, kurver og pels understreker de den varme julestemningen. Maleriene er av kunstneren Charlotte Kirk Frandsen.

Snehvitt
© Lisbeth Hjort

Kjøkkenet er det ene av husets tilbygg. Her er skråtak og synlige bjelker, som gir rommet en hyggelig atmosfære. Som kontrast til de lyse flatene og stålelementene er det valgt mørk kjøkkeninnredning i kirsebærtre. En hyggelig spisekrok hvor familien spiser frokost på hverdager, er det også blitt plass til.

Pynt uterommet
© Lisbeth Hjort

Når julen nærmer seg, får de kjølige svart, hvite og brune nyansene naturlig selskap av det grønne fra julegran og grener.
Kjøkkenet har utgang til en hyggelig gårdsplass pyntet med en gammel kjelke og epler til fuglene, en enkel julekrans av grener og forskjellige lykter til å lyse opp.