
Lag en saftig formkake med smak av jul
Denne saftige og myke formkaken holder seg fersk og god hele julen gjennom.
AvLinn Carin Dirdal
Dette trenger du:
Kakedeig
- 50 g romtemperert smør
- 3 dl strø- eller farinsukker
- 3 egg
- 2 ts malt nellik
- 2 ts kanel
- 2 ts malt kardemomme
- 2 ts malt ingefær
- 2 1⁄2 ts bakepulver
- 4 dl hvetemel
- 2 dl kulturmelk
- 4 ss tyttebærsyltetøy
Glasur
- melis
- klementin skåret i skiver
- fersk timian
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader.
- Finn en kakeform som rommer cirka 2,5 liter. Smør den, og strø litt sukker over.
- Visp smør og sukker hvitt og porøst. Ha i eggene, ett og ett av gangen, og rør deigen glatt mellom hvert egg.
- Bland krydder, bakepulver og hvetemel i en bolle.
- Sikt den tørre blandingen inn i den våte deigen og rør forsiktig.
- Tilsett kulturmelk og tyttebærsyltetøy og rør sammen.
- Stek kaken nederst i ovnen i cirka 45 minutter.
- La den hvile noen minutter i formen etter at du har tatt den ut av ovnen.
- Snu så kaken over på et fat, og la kjølne. Pynt med melis, skiver av klementin og fersk timian.