Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Lag en saftig formkake med smak av jul

Denne saftige og myke formkaken holder seg fersk og god hele julen gjennom.

© Bjørn Johan Stenersen

Dette trenger du:

Kakedeig

  • 50 g romtemperert smør
  • 3 dl strø- eller farinsukker
  • 3 egg
  • 2 ts malt nellik
  • 2 ts kanel
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 1⁄2 ts bakepulver
  • 4 dl hvetemel
  • 2 dl kulturmelk
  • 4 ss tyttebærsyltetøy

Glasur

  • melis
  • klementin skåret i skiver
  • fersk timian

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Finn en kakeform som rommer cirka 2,5 liter. Smør den, og strø litt sukker over.
  3. Visp smør og sukker hvitt og porøst. Ha i eggene, ett og ett av gangen, og rør deigen glatt mellom hvert egg.
  4. Bland krydder, bakepulver og hvetemel i en bolle.
  5. Sikt den tørre blandingen inn i den våte deigen og rør forsiktig.
  6. Tilsett kulturmelk og tyttebærsyltetøy og rør sammen.
  7. Stek kaken nederst i ovnen i cirka 45 minutter.
  8. La den hvile noen minutter i formen etter at du har tatt den ut av ovnen.
  9. Snu så kaken over på et fat, og la kjølne. Pynt med melis, skiver av klementin og fersk timian.

Håndplukket til deg