© Bjørn Johan Stenersen

Lag en saftig formkake med smak av jul

Denne saftige og myke formkaken holder seg fersk og god hele julen gjennom.

Dette trenger du:

Kakedeig

  • 50 g romtemperert smør
  • 3 dl strø- eller farinsukker
  • 3 egg
  • 2 ts malt nellik
  • 2 ts kanel
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 1⁄2 ts bakepulver
  • 4 dl hvetemel
  • 2 dl kulturmelk
  • 4 ss tyttebærsyltetøy

Glasur

  • melis
  • klementin skåret i skiver
  • fersk timian

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Finn en kakeform som rommer cirka 2,5 liter. Smør den, og strø litt sukker over.
  3. Visp smør og sukker hvitt og porøst. Ha i eggene, ett og ett av gangen, og rør deigen glatt mellom hvert egg.
  4. Bland krydder, bakepulver og hvetemel i en bolle.
  5. Sikt den tørre blandingen inn i den våte deigen og rør forsiktig.
  6. Tilsett kulturmelk og tyttebærsyltetøy og rør sammen.
  7. Stek kaken nederst i ovnen i cirka 45 minutter.
  8. La den hvile noen minutter i formen etter at du har tatt den ut av ovnen.
  9. Snu så kaken over på et fat, og la kjølne. Pynt med melis, skiver av klementin og fersk timian.