La deg innspirere av dansk julstemning i skogen

Det gamle skogvokterhuset har fått nytt liv med ny familie.

Pastellfarger og masse hjemmelaget papirpynt
© Kira Brandt/House of Pictures
– Vi flyttet egentlig ganske spontant fra byen, da vi plutselig forelsket oss i dette huset ved skogen. Vi hadde lenge drømt om å få mer plass til kreative prosjekter både innen- og utendørs, og tenkte at døtrene våre ville få stor glede av dyre- og skoglivet her, forteller Diana Hvims om hjemmet litt sør for København. Her bor hun sammen med Michael, døttrene Edith og Nroma.
Pastellfarger og masse hjemmelaget papirpynt sørger for julestemning i Diana og Michaels nye, gamle skogvokterhus. Etter selv å ha hugget treet, pynter familien det med selvlagde papirdekorasjoner. Lampen er fra Dyberg-Larsens Pineapple-serie, sofaen er fra danske Ilva og bordet er fra Ikea. Diana har imidlertid kledd bordplaten med lær, for å gjøre det mer unikt.

© Kira Brandt/House of Pictures
Den nyinnflyttede familien gleder seg særlig til å feire sin første jul i huset, og ser for seg en hyggelig, avslappende og tradisjonell julefeiring. – Vi skal gå rundt treet etter middag, og bare barna skal få gaver. Vi voksne skal heller ha en pakkelek med små morsomme gaver – vi har ikke lyst til å kaste oss på pakkeracet, sier Diana.

© Kira Brandt/House of Pictures
Det handler nemlig om de nære ting for denne familien. – Vi nyter å være sammen og å gjøre hyggelige ting, både i form av juleverksted og kakebakst. Og så skal vi ha en lavvo i hagen med stor bålplass, så vi kan være masse ute!

På kjøkkenet er det både plass til spisebord og en puff til lek og avslapning. Puffen er trukket i tekstiler fra danske Tapet Café. Bord og stoler er fra Ikea, mens taklampene er fra finske Secto.

© Kira Brandt/House of Pictures

Ved å flytte på landet – og dermed få større plass – har Diana fått sitt eget hobbyrom. Særlig er hun glad i å lage ting av papir, og sparer på alt hun kommer over. Kassene på veggen har hun funnet på marked.

Tips: Spar på fint papir i løpet av året og gjør nytte av dem under sesongens juleverksted. Gøy for store og små!

© Kira Brandt/House of Pictures

Julestrømpene henger fremme hele desember, men blir ikke fylt før natt til julaften.

Tips: Tenk alternative fargepaletter til julepynten. Mintgrønt, petroleumsblått og brunt,
for eksempel!

© Kira Brandt/House of Pictures

Tapet og puter i samme mønster skaper en fin helhet på soverommet. Det er Dianas søster, Helene Blanche, som har designet mønsteret, som forhandles av Tapet Café.