
Krydret julebrownie med rom & rosin
I denne oppskriften får den mørke sjokoladen selskap av rom og rosiner. Resultatet? En rik og velsmakende julebrownie!
AvLone Kjær
En klassisk brownie blir mer julete med en smak av rom og rosin.
Dette trenger du:
- 50 g rosiner
- ½ dl mørk rom
- 150 g smør
- 100 g mørk sjokolade
- 1 vaniljestang
- 2 egg
- 225 g sukker
- 60 g hvetemel
- 1 ss kakaopulver
- 1 ts støtt kanel
- 1 ts støtt kardemomme
- 1 ts støtt nellik
- melis til pynt
- sjokoladespon
Slik gjør du:
- Ha rosinene i en bolle og hell over rom. La det trekke mens du lager deigen.
- Smelt smøret på svak varme.
- Hakk sjokoladen og smelt den i det varme smøret.
- Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene i litt sukker.
- Pisk sammen egg, sukker og vaniljesukker.
- Bland hvetemel med kakaopulver og krydder.
- Ha sjokoladesmør og melblandingen i deigen vekselvis, og rør den jevn.
- Ha til sist i rosiner og rom.
- Hell deigen over i en smurt form (hvis du bruker en kvadratisk form, må den ikke være større enn ca. 25 x 25 cm).
- Stek kaken på 170° varmluft i ca. 20 min. Konsistensen skal være litt løs når du tar ut kaken.
- La den avkjøles før du pynter med siktet melis og sjokoladespon.