Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Krydret julebrownie med rom & rosin

I denne oppskriften får den mørke sjokoladen selskap av rom og rosiner. Resultatet? En rik og velsmakende julebrownie!

© Tia Borgsmidt

En klassisk brownie blir mer julete med en smak av rom og rosin.

Dette trenger du:

  • 50 g rosiner
  • ½ dl mørk rom
  • 150 g smør
  • 100 g mørk sjokolade
  • 1 vaniljestang
  • 2 egg
  • 225 g sukker
  • 60 g hvetemel
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ts støtt kanel
  • 1 ts støtt kardemomme
  • 1 ts støtt nellik
  • melis til pynt
  • sjokoladespon

Slik gjør du:

  1. Ha rosinene i en bolle og hell over rom. La det trekke mens du lager deigen.
  2. Smelt smøret på svak varme.
  3. Hakk sjokoladen og smelt den i det varme smøret.
  4. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene i litt sukker.
  5. Pisk sammen egg, sukker og vaniljesukker.
  6. Bland hvetemel med kakaopulver og krydder.
  7. Ha sjokoladesmør og melblandingen i deigen vekselvis, og rør den jevn.
  8. Ha til sist i rosiner og rom.
  9. Hell deigen over i en smurt form (hvis du bruker en kvadratisk form, må den ikke være større enn ca. 25 x 25 cm).
  10. Stek kaken på 170° varmluft i ca. 20 min. Konsistensen skal være litt løs når du tar ut kaken.
  11. La den avkjøles før du pynter med siktet melis og sjokoladespon.

Relaterte artikler