Krydret hvit gløgg med gule rosiner og rom

En varm drikk med hvitvin og krydder gir varme langt inn i sjelen.

© Tia Borgsmidt

4–6 Person

Dette trenger du:

Krydderblanding

  • 2 kanelstenger
  • 3 kardemommefrø
  • 2 stjerneanis
  • 4 hel allehånde
  • 10 nellikspiker
  • Ha krydderet i en tepose av papir og bind hyssing rundt.

Hvit gløgg

  • 1 pose krydderblanding
  • ½ liter eplesider
  • 50 g gule rosiner
  • 1 dl rom eller calvados
  • 1 flaske hvitvin
  • 50 g skåldede mandler
  • 1–2 epler i tynne skiver

Slik gjør du:

  1. Ha krydderposen og eplesider i en kjele og varm opp til rett under kokepunktet.
  2. Ta kjelen av varmen, legg på lokket og la det stå og trekke til neste dag.
  3. Ha rosinene i en skål og hell over rom. La det trekke i ca. 1 time.
  4. Fjern krydderet fra kjelen, tilsett romrosiner, hvitvin og skåldede mandler, og varm opp til rett under kokepunktet.
  5. Skjær eplet i skiver og fordel i glass, hell over gløggen og nyt mens den er varm.