Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Krydret hvit gløgg med gule rosiner og rom

En varm drikk med hvitvin og krydder gir varme langt inn i sjelen.

© Tia Borgsmidt

4–6 Person

Dette trenger du:

Krydderblanding

  • 2 kanelstenger
  • 3 kardemommefrø
  • 2 stjerneanis
  • 4 hel allehånde
  • 10 nellikspiker
  • Ha krydderet i en tepose av papir og bind hyssing rundt.

Hvit gløgg

  • 1 pose krydderblanding
  • ½ liter eplesider
  • 50 g gule rosiner
  • 1 dl rom eller calvados
  • 1 flaske hvitvin
  • 50 g skåldede mandler
  • 1–2 epler i tynne skiver

Slik gjør du:

  1. Ha krydderposen og eplesider i en kjele og varm opp til rett under kokepunktet.
  2. Ta kjelen av varmen, legg på lokket og la det stå og trekke til neste dag.
  3. Ha rosinene i en skål og hell over rom. La det trekke i ca. 1 time.
  4. Fjern krydderet fra kjelen, tilsett romrosiner, hvitvin og skåldede mandler, og varm opp til rett under kokepunktet.
  5. Skjær eplet i skiver og fordel i glass, hell over gløggen og nyt mens den er varm.

Relaterte artikler