Krydret hvit gløgg med gule rosiner og rom
En varm drikk med hvitvin og krydder gir varme langt inn i sjelen.
AvLone Kjær
4–6 Person
Dette trenger du:
Krydderblanding
- 2 kanelstenger
- 3 kardemommefrø
- 2 stjerneanis
- 4 hel allehånde
- 10 nellikspiker
- Ha krydderet i en tepose av papir og bind hyssing rundt.
Hvit gløgg
- 1 pose krydderblanding
- ½ liter eplesider
- 50 g gule rosiner
- 1 dl rom eller calvados
- 1 flaske hvitvin
- 50 g skåldede mandler
- 1–2 epler i tynne skiver
Slik gjør du:
- Ha krydderposen og eplesider i en kjele og varm opp til rett under kokepunktet.
- Ta kjelen av varmen, legg på lokket og la det stå og trekke til neste dag.
- Ha rosinene i en skål og hell over rom. La det trekke i ca. 1 time.
- Fjern krydderet fra kjelen, tilsett romrosiner, hvitvin og skåldede mandler, og varm opp til rett under kokepunktet.
- Skjær eplet i skiver og fordel i glass, hell over gløggen og nyt mens den er varm.