Jul Krydret hvit gløgg med gule rosiner og rom En varm drikk med hvitvin og krydder gir varme langt inn i sjelen. Av Lone Kjær — 10. november 2020 © Tia Borgsmidt 4–6 Person Dette trenger du: Krydderblanding 2 kanelstenger 3 kardemommefrø 2 stjerneanis 4 hel allehånde 10 nellikspiker Ha krydderet i en tepose av papir og bind hyssing rundt. Hvit gløgg 1 pose krydderblanding ½ liter eplesider 50 g gule rosiner 1 dl rom eller calvados 1 flaske hvitvin 50 g skåldede mandler 1–2 epler i tynne skiver Slik gjør du: Ha krydderposen og eplesider i en kjele og varm opp til rett under kokepunktet. Ta kjelen av varmen, legg på lokket og la det stå og trekke til neste dag. Ha rosinene i en skål og hell over rom. La det trekke i ca. 1 time. Fjern krydderet fra kjelen, tilsett romrosiner, hvitvin og skåldede mandler, og varm opp til rett under kokepunktet. Skjær eplet i skiver og fordel i glass, hell over gløggen og nyt mens den er varm. Håndplukket til deg Jul Julens mest populære farger er hentet direkte fra naturen: Slik kan du bruke dem Jul 20 gode tips til julens venninnegaver Jul De 6 absolutt beste juledrinkene Jul Oppskrift på kremet cocktail i juledrakt Jul Her er julens designnyheter som gjør at du gleder deg til desember Jul Her er de 10 beste oppskriftene på småkaker til julen