Jul Krydret hvit gløgg med gule rosiner og rom En varm drikk med hvitvin og krydder gir varme langt inn i sjelen. Av Lone Kjær — 10. november 2020 © Tia Borgsmidt 4–6 Person Dette trenger du: Krydderblanding 2 kanelstenger 3 kardemommefrø 2 stjerneanis 4 hel allehånde 10 nellikspiker Ha krydderet i en tepose av papir og bind hyssing rundt. Hvit gløgg 1 pose krydderblanding ½ liter eplesider 50 g gule rosiner 1 dl rom eller calvados 1 flaske hvitvin 50 g skåldede mandler 1–2 epler i tynne skiver Slik gjør du: Ha krydderposen og eplesider i en kjele og varm opp til rett under kokepunktet. Ta kjelen av varmen, legg på lokket og la det stå og trekke til neste dag. Ha rosinene i en skål og hell over rom. La det trekke i ca. 1 time. Fjern krydderet fra kjelen, tilsett romrosiner, hvitvin og skåldede mandler, og varm opp til rett under kokepunktet. Skjær eplet i skiver og fordel i glass, hell over gløggen og nyt mens den er varm. Håndplukket til deg Drinker Frisk og kremete Tropical Mango Dessert Overdådig nøtte-marengskake med sommerbær Dessert Islags-kake med kokos og jordbær Jul Juleboller med kardemomme, pomerans, korinter og sjokolade Jul Honningmadeleiner med rosmarinsukker Jul Verdens beste kardemommesnurrer