Julekake med amarenakirsebær
Kaken er intens og uimotståelig, og den holder seg fint i flere dager.
AvLone Kjær
Julekake med amarenakirsebær
12-14 personer
Årets julekake byr på en herlig kombinasjon av søte, italienske amarenakirsebær og god mørk sjokolade. Kaken er intens og uimotståelig, og den holder seg fint i flere dager om du oppbevarer den i en boks med lokk.
Dette trenger du:
Sjokoladekake
- 250 g mørk sjokolade
- 150 g smør
- 5 eggeplommer
- 200 g lyst rørsukker
- 200 g mandelmel
- 2 ss kanel
- 50 g hakkede valnøtter
- 1⁄2 dl saft/sirup fra kirsebærene
- 100 g amarenakirsebær
- 1–2 ss hvetemel
- 5 eggehviter
Pynt
- 1–2 ss kakaopulver
- hvit og mørk sjokolade
- 1–2 ss amarenakirsebær + litt saft/sirup
Slik gjør du:
Sjokoladekake
- Hakk sjokoladen grovt og ha den i en bolle sammen med smøret. Smelt det over vannbad og rør sammen til du har et glatt sjokoladesmør.
- Ha eggeplommer og halvparten av sukkeret i en bolle og pisk det lyst og lett. Pisk inn den smeltede sjokoladeblandingen.
- Tilsett mandelmel, kanel, hakkede valnøtter og saft fra kirsebærene. Rør alt godt sammen.
- Renn av kirsebærene – spar på saften – og vend dem i hvetemelet, så synker de ikke ned i kaken når den stekes.
- Pisk eggehvitene stive med resten av sukkeret og vend det forsiktig i deigen sammen med kirsebærene.
- Hell deigen i en smurt stjerneform drysset med mel. Vi brukte en silikonform, men du kan også bruke en springform på 25 cm i diameter.
- Stek kaken på 175 °C varmluft i ca. 45 min. til den har satt seg.
- Sjekk om kaken er ferdigstekt med en kakenål. Henger det deig på, må kaken stekes litt til.
- Avkjøl kaken.
Pynt
- Høvle sjokoladespon med ostehøvel eller rivjern.
- Dryss siktet kakaopulver over kaken, topp med sjokoladespon og kirsebær.
- Drypp saft/sirup over og server.