Julekake med amarenakirsebær

Kaken er intens og uimotståelig, og den holder seg fint i flere dager.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Julekake med amarenakirsebær

12-14 personer

Årets julekake byr på en herlig kombinasjon av søte, italienske amarenakirsebær og god mørk sjokolade. Kaken er intens og uimotståelig, og den holder seg fint i flere dager om du oppbevarer den i en boks med lokk.

Dette trenger du:

Sjokoladekake

  • 250 g mørk sjokolade
  • 150 g smør
  • 5 eggeplommer
  • 200 g lyst rørsukker
  • 200 g mandelmel
  • 2 ss kanel
  • 50 g hakkede valnøtter
  • 1⁄2 dl saft/sirup fra kirsebærene
  • 100 g amarenakirsebær
  • 1–2 ss hvetemel
  • 5 eggehviter

Pynt

  • 1–2 ss kakaopulver
  • hvit og mørk sjokolade
  • 1–2 ss amarenakirsebær + litt saft/sirup

Slik gjør du:

Sjokoladekake

  1. Hakk sjokoladen grovt og ha den i en bolle sammen med smøret. Smelt det over vannbad og rør sammen til du har et glatt sjokoladesmør.
  2. Ha eggeplommer og halvparten av sukkeret i en bolle og pisk det lyst og lett. Pisk inn den smeltede sjokoladeblandingen.
  3. Tilsett mandelmel, kanel, hakkede valnøtter og saft fra kirsebærene. Rør alt godt sammen.
  4. Renn av kirsebærene – spar på saften – og vend dem i hvetemelet, så synker de ikke ned i kaken når den stekes.
  5. Pisk eggehvitene stive med resten av sukkeret og vend det forsiktig i deigen sammen med kirsebærene.
  6. Hell deigen i en smurt stjerneform drysset med mel. Vi brukte en silikonform, men du kan også bruke en springform på 25 cm i diameter.
  7. Stek kaken på 175 °C varmluft i ca. 45 min. til den har satt seg.
  8. Sjekk om kaken er ferdigstekt med en kakenål. Henger det deig på, må kaken stekes litt til.
  9. Avkjøl kaken.

Pynt

  1. Høvle sjokoladespon med ostehøvel eller rivjern.
  2. Dryss siktet kakaopulver over kaken, topp med sjokoladespon og kirsebær.
  3. Drypp saft/sirup over og server.