Deilig julebakst, julebrød med frukt og nøtter © Kira Brandt

Julebrød med frukt og nøtter

Bak deg til julestemning med verdens nydeligste julebrød!

I bronsealderen trodde man at jo mer godsaker det var i julebrødet, desto mer fruktbart og gavmildt ville det kommende året bli. I denne varianten er det tilsatt både dadler, valnøtter og rosiner og tørkede tranebær og fiken.

Dette trenger du:

1 dl dadler uten stein, grovhakket
1 dl valnøtter
1 dl tørket fiken, grovhakket
1 dl tørkede tranebær
½ dl rosiner
1 dl sukat
3 dl siktet speltmel
2 ½ dl lunkent vann
1 ss salt
25 g gjær

Begynner du også å glede deg til jul allerede i september? Bli med hjem til en ekte julefan.

Slik gjør du:

Rør salt og gjær sammen med lunkent vann i en skål. Tilsett alle ingrediensene og elt deigen godt sammen. La den hvile og heve i et par timer under et kjøkkenhåndkle. Deigen stekes som brød eller boller i ca. 35 minutter i en 200 grader varm ovn.