
Juleboller med kardemomme, pomerans, korinter og sjokolade
Disse deilige julebollene bakes med en myk gjærdeig med masse kardemomme, pomerans, korinter og hakket sjokolade. Nyt dem nybakte eller daggamle etter en tur i brødristeren.
AvLone Kjær
12 stk.
Dette trenger du
Juleboller
- 100 g smør
- 1 dl melk
- 25 g gjær
- 25 g sukker
- 2 egg
- ½ ts flaksalt
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts kardemommefrø
- 50 g pomerans
- 50 g korinter
- 100 g mørk sjokolade
- Ca. 400 g hvetemel
- 1 egg til pensling
Dekor
- Hasselnøttflak
- Perlesukker
Slik gjør du
- Smelt smøret og lun melken til det er fingervarmt. Hell væsken i en bolle og løs opp gjæren.
- Støt kardemommefrøene i en morter. Hakk pomerans, korinter og sjokolade.
- Ha sukker, egg, salt, vanilje, kardemomme, pomerans, korinter og sjokolade i en bolle sammen med litt av melet. Rør sammen og tilsett melet litt litt om gangen. Elt deigen til den er glatt og smidig.
- Dekk bollen med et klede, og sett den til heving et lunt sted i ca. 1 time.
- Del deigen i 12 emner og trill boller. Legg bollene på en plate med bakepapir og la dem heve tildekket i ca. 30 minutter.
- Pensle med sammenpisket egg, og dryss over hasselnøttflak og perlesukker.
- Bak julebollene på 180° varmluft i ca. 15 minutter, til de er gylne.