Fruktig julekake med nøttemiks

Vårt beste tips er å nyte den sammen med ost og rødvin.

© Peter Kam

Finn frem ingrediensene og bak allerede nå - kaken holder seg god og saftig i minst en måned.

Dette trenger du:

  • Nøttekjerner 350 g, blanding av peanøtter, valnøtter, hasselnøtter og cashewnøtter
  • Tørket frukt 350 g, blanding av fiken, svisker og dadler
  • Tørkede eksotiske frukter 150 g, blanding i små terninger, ananas, melon, papaya
  • Sitron 1 stykk, skallet
  • Hvetemel 100 g
  • Bakepulver 1 ts
  • Allehånde 1/2 ts, støtt
  • Rørsukker 150 g, lyst
  • Egg 3 stykk, store
  • Brødform på 1,5 l
  • Bakepapir til formen
  • Konjakk, brandy eller mørk rom 5 cl (fås også i miniflaske)

Slik gjør du:

  1. Grovhakk nøtter og frukter, ikke de eksotiske fruktene, de er fine som terninger.
  2. Tilsett revet sitronskall, mel, bakepulver, allehånde og rørsukker og bland det hele godt med hendene. Pisk sammen eggene, og rør dem litt etter litt inn i deigen.
  3. Smør formen, og kle den med formklippet bakepapir. Hell i deigen, press den godt sammen med en skje, og stek kaken i den 150 grader varme ovnen i ca. 1,5 time. Prøv med en bakenål om kaken er gjennomstekt. Det skal ikke henge igjen deig på nålen når den stikkes ned midt i kaken.
  4. Avkjøl kaken i formen, før den vendes over på et bakepapir.
  5. Prikk nå 10 huller i kaken med en lang nål eller strikkepinne, og drypp ca. halvparten av konjakken i.
  6. Legg bakepapiret rundt kaken og pakk den inn i folie. Etter en eller to dager dryppes den med resten av konjakken, og pakkes inn igjen.