
Fruktig julekake med nøttemiks
Vårt beste tips er å nyte den sammen med ost og rødvin.
Av — 18. november 2020Finn frem ingrediensene og bak allerede nå - kaken holder seg god og saftig i minst en måned.
Dette trenger du:
- Nøttekjerner 350 g, blanding av peanøtter, valnøtter, hasselnøtter og cashewnøtter
- Tørket frukt 350 g, blanding av fiken, svisker og dadler
- Tørkede eksotiske frukter 150 g, blanding i små terninger, ananas, melon, papaya
- Sitron 1 stykk, skallet
- Hvetemel 100 g
- Bakepulver 1 ts
- Allehånde 1/2 ts, støtt
- Rørsukker 150 g, lyst
- Egg 3 stykk, store
- Brødform på 1,5 l
- Bakepapir til formen
- Konjakk, brandy eller mørk rom 5 cl (fås også i miniflaske)
Slik gjør du:
- Grovhakk nøtter og frukter, ikke de eksotiske fruktene, de er fine som terninger.
- Tilsett revet sitronskall, mel, bakepulver, allehånde og rørsukker og bland det hele godt med hendene. Pisk sammen eggene, og rør dem litt etter litt inn i deigen.
- Smør formen, og kle den med formklippet bakepapir. Hell i deigen, press den godt sammen med en skje, og stek kaken i den 150 grader varme ovnen i ca. 1,5 time. Prøv med en bakenål om kaken er gjennomstekt. Det skal ikke henge igjen deig på nålen når den stikkes ned midt i kaken.
- Avkjøl kaken i formen, før den vendes over på et bakepapir.
- Prikk nå 10 huller i kaken med en lang nål eller strikkepinne, og drypp ca. halvparten av konjakken i.
- Legg bakepapiret rundt kaken og pakk den inn i folie. Etter en eller to dager dryppes den med resten av konjakken, og pakkes inn igjen.