Et helt naturlig julehjem

Charlotte tyr til naturen når julemånedene melder seg. På den måten blir pynten en naturlig forlengelse av alt det vakre som finnes utenfor vinduene hennes.

Naturskjønt
© Andreas Mikkel

For Charlotte Bie er julen en varm tid, selv om gradestokken viser noe annet. Hjemme hos den 38 år gamle rektoren på Nordsjælland er det hygge, familietid og tradisjoner som står på timeplanen når desember melder sin ankomst.

Fargene og materialene i spisestuen er et vakkert ekko av landskapet utenfor. Svarte skapmoduler definerer det åpne rommet – og gir oppbevaringsplass – mens gråtonen i betonggulvet hentes opp i Catch-stolen av Jaime Hayon for &Tradition.
Inne i det fri
© Andreas Mikkel

For Charlotte er julen ensbetydende med å skape gode minner, akkurat slik moren hennes gjorde da hun selv vokste opp.

Den fantastiske vindusveggen i oppholdsrommet gjør at Charlotte og familien kan nyte det vakre vinterlandskapet også fra innsiden av huset sitt på Nordsjælland. I julen er spisebordet fra By Løth samlingspunktet for familie og venner, der In Between-stolene designet av Sami Kallio for &Tradition sørger for god komfort.

Julebordet
© Andreas Mikkel

Juledekorasjonene finner Charlotte i naturen. Greiner og furukvaster fra hagen settes i krukker og legges på bord, og enkel julepynt i rå betong og lær står i nydelig forlengelse av det minimalistiske interiøret bygget opp rundt de samme materialene.

Charlotte har en forkjærlighet for naturlig julepynt i avstemte farger, og har sprayet en grein fra hagen hvit og dekorert den med hjemmelagde stjerner i skinn. Og når stearinlysene i Fundament-stakene designet av Maribel Carlande for Frama tennes, er den gode julestemningen satt.

Smarte løsninger
© Andreas Mikkel

For å sikre at adventstiden blir en fredfull periode har Charlotte funnet en smart løsning på julegavene.

– 1. desember samles hele familien og alle trekker et navn, som er navnet på den personen man skal gi gave til på julaften, forklarer Charlotte.

Utsikten fra de store vinduene på kjøkkenet gjør at rommet endrer seg med årstidene, noe den enkle kjøkkeninnredningen i svart støtter opp om. Knotter i ulike farger gir likevel de stramme frontene en løs snipp!

Lyst soverom med stort vindu.
© Andreas Mikkel

Med færre julegaver å fokusere på blir det mer tid til julekos og samvær med familie og venner.

Soverommet er minimalistisk innredet som en behagelig sone å stresse ned i etter en lang dag. En subtilt pyntet furugrein fra hagen har fått plass i en stor gulvkrukke og skaper julestemning også her.

Helt spa
© Andreas Mikkel

Det innebygde badekaret i forlengelse av soverommet gir en eksklusiv spafølelse. Her kan man synke ned i varme bobler og nyte synet av stjerner og frostrøyk fra det store takvinduet. Palissade-krakken er designet av Ronan og Erwan Bouroullec for Hay.