Enkelt julepyntet funkishus

Røde møbler og lamper danner utgangspunktet for enkel julepynting i dette nye funkisinspirerte huset.

Røde detaljer
© Christian Brun

Innenfor de stramme funkisinspirerte arkitektoniske rammene har familien skapt et spennende og personlig hjem.

En liten, rød detalj går igjen i alle rommene. I stuekroken har Montanahyllen røde skuffer, og den klassiske VP Globelampens lille røde detalj kommer derfor tydeligere frem. Den svarte PK-stolen er nett og komfortabel, og gir mye til rommet sammen med de andre moderne klassikerne.

Rom uten lister
© Christian Brun

Målet var å få husets faste inventar så rent og enkelt som mulig. En viktig detalj var for eksempel å sørge for at det ikke skulle legges lister noe sted. Selv om de ble advart mot mulige sprekkdannelser, har de ikke angret på det. Rommene i huset glir over i hverandre på grunn av de rene, hvite flatene, uten brudd. Bildene til kunstneren Tinna K. Petersen har fått bestemme fargepaletten for tilbehør som tepper og puter. Sofaen Man av Norway Says for LK Hjelle, er tidløs og komfortabel.

Smart materialvalg
© Christian Brun

Familien klarte å holde seg til noen få, men solide materialer som kunne benyttes i alle rom. Dette gir huset en helt spesiell helhet og ro. Alle gulvene er enten belagt med hvitlakkert parkett eller mørkebrune fliser. Når man da for eksempel skal pynte til jul, er det ikke så mye som skal til før rommet får et annet uttykk og beholder de ryddige og rene flatene.
Stuen er lys og lekker. Lampen Lumiere fra Foscarini gir en varm glød til de eggehvite veggene.

Røde møbler som julepynt
© Christian Brun

Kjøkkenet er lyst og enkelt. Overskap er utelatt, noe som gir rommet et luftigere preg. Benken i børstet stål gjør flatene enkle å holde rene. De fargerike tivolistolene er akkurat nok til å gi rommet en varm glød. Sammen med de røde blomstene fra grenene i Simplicity-vasen fra Holmegaard, er dette årets julepynt på kjøkkenet.

Moderne julehjem
© Christian Brun

De røde spisestolene fra Variér kommer ekstra godt til sin rett i julen. Når den nydelige julestjernen fra Kvist er på plass, gjør Date-stolene resten av jobben.

Hvitt bad
© Christian Brun

Badet er hvitt og lyst - selv fugene mellom flisene er hvite. Bare enkle, små fargerike detaljer bryter med den hvite linjen. Den tøffe Arne Jacobsen-klokken fra Rosendahl gjør seg godt i vinduskarmen.

Hatter til sviblene
© Christian Brun

Fargerike kremmerhus kan brukes som små drivhus eller bare som dekorasjon på toppen av vakre blomstervaser.

Runde vinduer
© Christian Brun

Trappen opp til annen etasje er like lys og hvitmalt som resten av huset. De runde vinduene gir ekstra dagslys til det smale trapperommet.