© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

De to største juletrendene i 2022

I år handler det om bærekraft og naturlige materialer. Les mer om åres største juletrends og få inspirasjon til vakker julepynt og spennende DIY-prosjekter.

Juletrender 2022

Julen nærmer seg, og det er tid for å pynte opp hjemmet og gå i gang med små, kreative prosjekter.

I år ser vi fortsatt et stort behov for å invitere naturen inn. Det skjer blant annet i form av naturen brunlige og gyldne champagne-farger, men også ved å ta i bruk grener, kongler og andre naturmaterialer i juleinnredningen.

Bærekraft er i fokus når det kommer til DIY-julepynt og julegaveinnpakning.

Hvis du også kunne tenke deg å ta en nærmere kikk på årets største juletrender, kan du lese mer nedenfor.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Champagnens gyldne toner

Dette årets Champagne-toner handler ikke om det prangende, men snarere om det hyggelige nærvær, naturens glitrende snø og enkel, skandinavisk papirpoesi.

Misfargede sider fra en gammel bok kan bli til vakre ornamenter ved å klippe til og lage lenker, eller brette sidene som en harmonika og lage små rosetter. Klipp til endene i bølger eller andre former slik at rosetten får et yndig uttrykk. Endene samles sammen med lim og kan holdes fast ved hjelp av en klemme mens limet tørker. Som en liten ekstra detalj kan du putte litt lim på midten av rosetten og helle over litt glitter. Lag rosettene som oppheng ved hjelp av nål og tråd som forsiktig stikkes igjennom papiret.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Bruk naturmaterialer

Ønsket om å invitere naturen inn er en trend vi alle kan være med på. Ta med hele familien på en liten utflukt hvor dere kan samle sammen grener, kongler, blader, stein og andre naturmaterialer som dere kan bruke til å pynte opp hjemmet.

Bruk for eksempel en stor gren som kommer med naturlig pynt av mose og kongler til å sette fast årets kalendergaver. De små gavene kan pakkes inn i champagne-farget nyanser og pyntes med bånd i samme tone, og sett på små kort med datoer på.

I adventskransen er det også helt opplagt å bruke ting fra naturen. Hvis du har lyst til å begi deg ut på å lage din helt egen, har vi samlet en rekke kranser du fint kan lage selv.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Fokus på bærekraft

Vårt økte fokus på bærekraft har også satt sitt preg på juletrendene.

Her er det en mulighet til å tenke helt annerledes når du pakker inn julegavene. I stedet for å betale dyre dommer for nyprodusert innpakningspapir, som allikevel blir revet i stykker og kastet, kan du finne frem gamle aviser eller stoffrester. Eventuelt kan du stikke innom en bruktbutikk og kjøpe det derfra. Flotte stykker med stoff eller avispapir kan nemlig brukes til å pakke inn julegavene, og vil se helt fantastisk ut sammen med den naturlige pynten dere har funnet i naturen.

Hvis du vil ha flere gode tips og idèer til innpakning har vi samlet sammen 7 tips til en mer bærekraftig innpakning her.

Hvis du har gamle magasiner, reklamer eller annet papir liggende, som allikevel skal kastes, kan du heller bruke de til å lage flott julepynt til juletreet eller andre stedet. Lag blant annet julehjerter, julestjerner og kremmerhus av forskjellig papir, dryss til med glitter og lag en helt egen og unik julepynt som kan brukes år etter år.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad