Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Bak stjernekonditorens gulrotmuffins

Varier julebaksten med saftige gulrotmuffins med sesongen gode kryddersmaker.

© bo-bedre.no

Dette trenger du:

sitron, revet skall av ½

appelsin, revet skall av ½

sukker, 250 g

hvetemel, 240 g

hasselnøtter, 50 g, grovhakkede

bakepulver, 5 g (1 ts)

salt, 2 g (¼ ts)

kremfløte, 1 ½ dl

egg, 200 g (4 stk)

smør, 90 g smeltet

gulrot, 100 g

Slik gjør du:

  1. Vask sitronen og appelsinen godt i varmt vann før du deler dem i to. Riv skallet av en halv sitron og en halv appelsin med den fine siden av et rivjern. Unngå å få med det hvite. Bland sukkeret med sitrusskallet.

  2. Bland mel, nøtter, bakepulver og salt med sukkerblandingen i en mikser med kniv, eller i en

bolle med tresleiv.

  1. Tilsett fløte og egg. Kjør det sammen til det blander seg. Tilsett det smeltede smøret, og rør massen glatt.

  2. Riv gulroten fint på et rivjern, og rør den inn i deigen.

  3. Forvarm stekeovnen til 170 °C. Fyll deigen i smurte porsjonsformer, gjerne silikonformer, og stek dem i ca. 35 minutter.

  4. Ta kakene ut av formene og la dem avkjøles. Sikt med melis.

© bo-bedre.no

Sverre Sætre er både kokk og konditor og mangeårig medlem av Det norske kokkelandslaget. Han driver Sverre Sætre Konditori på Briskeby i Oslo, et spesialkonditori med hovedfokus på sjokolade og bryllupskaker. I tillegg har han utgitt en rekke bøker. «Den store kakeboka» ble kåret til årets kokebok i Norge i 2010.