
Bak stjernekonditorens gulrotmuffins
Varier julebaksten med saftige gulrotmuffins med sesongen gode kryddersmaker.
AvDette trenger du:
sitron, revet skall av ½
appelsin, revet skall av ½
sukker, 250 g
hvetemel, 240 g
hasselnøtter, 50 g, grovhakkede
bakepulver, 5 g (1 ts)
salt, 2 g (¼ ts)
kremfløte, 1 ½ dl
egg, 200 g (4 stk)
smør, 90 g smeltet
gulrot, 100 g
Slik gjør du:
Vask sitronen og appelsinen godt i varmt vann før du deler dem i to. Riv skallet av en halv sitron og en halv appelsin med den fine siden av et rivjern. Unngå å få med det hvite. Bland sukkeret med sitrusskallet.
Bland mel, nøtter, bakepulver og salt med sukkerblandingen i en mikser med kniv, eller i en
bolle med tresleiv.
Tilsett fløte og egg. Kjør det sammen til det blander seg. Tilsett det smeltede smøret, og rør massen glatt.
Riv gulroten fint på et rivjern, og rør den inn i deigen.
Forvarm stekeovnen til 170 °C. Fyll deigen i smurte porsjonsformer, gjerne silikonformer, og stek dem i ca. 35 minutter.
Ta kakene ut av formene og la dem avkjøles. Sikt med melis.