Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

9 ideer til utendørs romjulsstemning

Ta med familien ut og få ro i sjelen og julestemning i naturen.

Nyt vinteren ute

© Christian Brun

I romjulen omgir vi oss med familie og venner, men det kan bli mye innestitting i løpet av en romjulsuke. Inviter i steden små og store ut! Klikk videre og se våre tips til uteaktiviteter og ting man kan lage sammen.

Hvitvinsgløgg

© Christian Brun

Oppskrift på hvitvinsgløgg, 8-10 glass:
2,5 dl vann
1 dl sukker
1 ts hel nellik
2 hele stjerneanis
2 kanelstenger
2 strimler appelsinskall
2 strimler sitronskall
1 flaske søt hvitvin

Kok opp vann og sukker sammen med krydderet, og la det koke i 10-15 min. La laken stå og trekke i 30 min. Hell på hvitvin, og varm opp til 65 grader. Pynt med krydder og eventuelt mandler og hvite
rosiner.

Fuglefest

© Christian Brun

Delikatesser til småfuglene lager du ved å blande 100 gram frøblanding med 100 gram smeltet usaltet fett (matfett eller kokosfett). Du kan kjøpe ferdig frøblanding eller blande solsikkefrø med for eksempel hasselnøtter. Rør frøblandingen ut i det smeltede fettet, og hell over i former eller engangsglass av plast. Legg først hampetau i glasset, og sørg for at det blir der når du heller blandingen over. Når massen er stivnet, kan du trekke godbitene ut av glassene og henge dem opp.

Dekorativt matfat

© Christian Brun

Nedfallsfrukt er populært hos både småfugler og rådyr - og pynter fint opp ute. Men husk at du må fortsette å legge ut mat til vinteren slipper taket, hvis du først starter.

Alt på ett brett

© Christian Brun

Sett ulike lykter på et fat, og la snøen drysse over. Sinkfat koster 1106 kr hos Palma. Stor svart lykt, 498 kr hos Bolina. Irrete lykter til henholdsvis 159, 399 og 499 kr, liten bjelle, 79 kr og metallblomst, 30 kr, alt fra Grønn. Lykten med kurv koster 149 kr hos Verket Interiør.

Lag islykter

© Christian Brun

Når det fryser på, kan du lage lekre lykter av vann.
Slik gjør du det:
Fyll litt vann i bunnen av en plastbøtte, og frys til is.
Sett en mindre bøtte oppi. Legg noe tungt, for eksempel en stein, i bøtta, og fyll på med vann i mellomrommet mellom de to bøttene.

Dekorer gjerne med kongler eller granbar, eller la lykten være glassklar. Når alt er frosset, løsner du først den lille bøtta ved å helle litt varmt vann oppi og så løsner du den store til slutt. Dette er en fin aktivitet for store og små.

Juletre i potte

© Christian Brun

Noen er allergiske mot juletrær. Da kan det være et godt alternativ å pynte et tre ute i stedet. Det går fint an å pynte treet med ordentlig pynt og ikke bare lys. Men vær forsiktig med levende lys - og for å være på den sikre siden er det best å bruke vanlig utebelysning. Benytter du en frostsikker potte, kan treet eller busken brukes år etter år. Juletre ute er selvfølgelig en god idé for alle andre som ikke er allergikere også.

Strikkefint

© Christian Brun

Hjemmestrikkede votter er en veldig hyggelig gave å få, men fikk du ingen til ju, kan du kjøpe fine votter hos Husfliden. Her er lyktene på vei ut i hagen. Har du ikke hage, går det like fint å pynte opp bakgården eller på balkongen. Lyslykter, 59 per stykk hos Bolina.

Vintervakkert

© Christian Brun

Gå ut i naturen, pust dypt, og få ro i sjelen. Gledelig jul!

Håndplukket til deg