11 tips til gaveinnpakningen

Slipp kreativiteten løs, og gi bort et kunstverk av en gave.

Naturtro
© Christian Brun

En finerboks verner godt om skjørt innhold, samtidig som den naturinspirerte overflaten er en fryd for sansene. Bruk dekortape som bånd og en barkebit som til-fra-lapp. For bitte små gaver, kapp et stykke av et papprør, monter lokkene i hver ende og dekorer med en brettet papirremse og tall eller bokstaver.

Gråpapir og bølgepapp
© Christian Brun

Dersom du har en forkjærlighet for et naturtro uttrykk med taktile overflater, kommer du langt med gråpapir, bølgepapp, tekstilremser, jute, treperler, knapper og klesklyper.

Rå materialer
© Christian Brun

Tenk lag på lag for å oppnå masser av struktur. Bruk gjerne gammel emballasje. Bølgepapp har du kanskje fått sammen med gavene du bestilte på nettet?

Grønt og  glitrende
© Christian Brun

Det grønne hører tradisjonelt julen til, men det er ingen grunn til at innpakningen din også skal være tradisjonell. En moderne vri er å skru opp glansgraden på papiret og sørge for at fargen er hakket skarpere enn vi er vant med. For å få en høyglanset variant til å bli enda mer spennende, er det fint å spe på med uventede detaljer.

Bruk strikker
© Christian Brun

Kombiner gjerne flere grønnyanser, og la det vanlige gavebåndet ligge til fordel for kreative løsninger. Hårstrikk, for eksempel, eller tøffe gummistrikk, kan overraske, og blir garantert en snakkis på julaften.

Pakk inn med tekstiler
© Christian Brun

Dersom du har restestoff liggende, vil det fungere utmerket som gave«papir». Utfordringen er å få endene til å holde seg lukket, men du kan sy dem fast - om du virkelig vil gjøre deg flid - eller du kan bruke tøff teip eller knyte sløyfer med store papirremser.

Blonder og silkepapir
© Christian Brun

Tøyremser, garn, blonder og hyssing fungerer alle som dekorative bånd, om du så velger tekstiler eller papir å pakke inn med. Silkepapir bør dessuten få sin plass i spotlighten: La være å dekke det til, og knyt heller bånd rundt og dekorer med en hjemmelaget dusk.

Hvitt og neonrosa
© Christian Brun

Om du velger hvitt som base, gir neonrosa det hele en frekk piff.

Ringlende julegaver
© Christian Brun

La bjellene ringe julegavene inn, festet med rød strikk på svart-hvit bakgrunn. Om du vil holde det hele litt mer eksklusivt, kan du bruke velurbånd mot høyglanset papir, men bruk da en fargeprøveremse som til-fra-lapp - det skal jo ikke bli kjedelig!

Sort innpakning
© Christian Brun

Med målebånd som dekor rundt elegant innpakning, hinter kanskje det ytre til selve gaven? Inni denne må det jo være en klesplagg til ham! Eller? Svart er lekkert og føles sofistikert, men kan gjerne få selskap av strukturer og enkle mønstre for å skape kontraster.

Merkelapp med dymo
© Christian Brun

Trykk enkle merkelapper ved hjelp av Dymo som en tøff, grafisk detalj.

Magasinet Julen 2011
© BO BEDRE

Få flere gode ideer til julens gaver, borddekning og ønskeliste, i BO BEDREs spesialutgave, Julen 2011. I salg helt frem til jul!