Fra rotete lager til vakker vinterhage

Ved hjelp av enkle grep forvandlet Mia og Leif ekstrarommet fra lagringsplass for klesstativ, til en innbydende vinterhage. Se før- og etterbildene her!

Ny vinterhage på 1-2-3
© Andreas Mikkel Hansen

Vinterhagen var noe av det Mia og Leif virkelig falt for da de kjøpte huset sitt for mer enn ni år siden. De hadde store planer for hvordan de skulle få rommet til å fungere, men klarte aldri helt å gjennomføre dem. I stedet ble vinterhagen et ekstra lagringsrom, som med jevne mellomrom ble fylt opp og så tømt igjen, i en evig jojo-bevegelse.

  • Med tre barn i huset drømte vi om et rom med plass til både lek og avslapping, og trengte sårt litt hjelp til hvordan vi kunne komme oss dit, sier paret. Bo Bedres stylist Pia Krøyer ble også forelsket i rommet da hun dro på besøk for å hjelpe familien med oppussingen.
  • Rommet har så mye å by på! Jeg bestemte meg raskt for å ta de brune flisene opp igjen i interiørdetaljene. Dessuten har rommet fantastisk lysinnfall med store vinduer som går fra gulv til tak. Utenfor står et 200 år gammelt eiketre, det ville jeg også ha med inn i rommet i form av grønnfarger og planter, sier Pia.

Se flere bilder fra vinterhagen på de neste sidene.

Før ...
© Privat

... hadde familien store planer for vinterhagen sin. De ble bare aldri gjennomført! Stort sett fungerte rommet som lagringsplass for temmelig udekorative ting som klesvasken.

Vi endret:
• Grafiske detaljer på tekstilene spiller på lag med de svarte takbjelkene.
• Det grønne utenfor tas opp igjen inne i form av puter og inneplanter.
• Lave møbler i naturfarger dominerer ikke rommet,
samtidig som en svart ramme integrerer og demper tv-en.

Et trinn ned
© Andreas Mikkel Hansen

Før var trappetrinnet ned til vinterhagen i betong, og det var kaldt og ukomfortabelt å gå på. Ettersom resten av huset har brede og flotte gulvplanker, ble også det lille trinnet ned til vinterhagen kledd i samme type tre. Det ble også bygget litt bredere, slik at det er godt å sitte på. En del av trappetrinnet er dessuten brukt som platå for et stilleben av magasiner, et lite oliventre og et bilde. Slik lages et ekstra lite rom i rommet, med sin helt egne atmosfære. Smart!

Miks av ulike materialer
© Andreas Mikkel Hansen

Forskjellige materialer, former, overflater og farger er kombinert og satt sammen i små utstillinger både i vinduskarmene og på stuebordet. Naturlig tre, malt tre og keramikk sørger for taktile overflater, mens kobberet er med på å skape glød og kontrast til de andre materialene. Hver utstilling er sitt eget lille univers av blomster, bilder, lysestaker og keramikk. Magasinene og bøkene i en stabel er festet med en bagasjereim.

Tre steg mot samme stil
© Produsentene
  1. Biopeis er en god løsning hvis du ønsker deg den gode stemningen en peis gir, men ikke har pipe. Denne heter Vauni Cupola, 21 024 kr, vauni.dk.
  2. Lamper kan fungere som små skulpturer. Slik som lampen Trash Me, utformet i papp, 695 kr, &Tradition. Og Cage Mic fra Diesel for Foscarini, 3867 kr, Blåmann.
  3. Skap luft med lave møbler. Man Chaise Lounge, 16 586 kr, norr11.com.